Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Πάρις Κουκουλόπουλος εναντίον τεχνοκρατών της κυβέρνησης με σαφείς αιχμές

Ειναι προφανές οτι στη συνέντευξη του στην εφημερίδα επενδυτής ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Βενιζέλου, Πάρις Κουκουλόπουλος αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον τεχνοκρατών της κυβέρνησης , φωτογραφίζοντας τον υπουργό των οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Στο σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης ο κ. Κουκουλόπουλος επισημαίνει όταν ερωτάται σχετικά
Μιλήσατε πρόσφατα για “ξεκούραστους τεχνοκράτες”. Τι εννοούσατε;

Η εντολή του Ελληνικού λαού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 ήταν σαφέστατη. Παραμονή στο ευρώ και έξοδος από τα μνημόνια.
Όποιος πιστεύει ότι κατέχει την υπέρτατη αλήθεια μπορεί να δοκιμάσει την τύχη του ενώπιον του ελληνικού λαού, δεν έχει όμως το δικαίωμα να επιβάλει τις απόψεις του σε εκλεγμένους αντιπροσώπων των πολιτών. Θέσαμε σε δοκιμασία την εθνική μας κυριαρχία, δεν θα θέσουμε και τη δημοκρατία.
Ποια η ουσιαστικότερη διαφορά κατ’ εσάς του εκλεγμένου πολιτικού από τον “διορισμένο” τεχνοκράτη;
Ο πολιτικός εκλέγεται με τις θέσεις του και απολογείται για τις πράξεις του ενώπιον των πολιτών.
Ο τεχνοκράτης είναι φορέας αντιλήψεων δικών του ή άλλων και ανάλογα απολογείται• στην καλύτερη δηλαδή περίπτωση, στη συνείδησή του.
Ένας τεχνοκράτης δεν μπορεί να είναι καλός υπουργός;
Φυσικά και μπορεί, δεν είναι όμως αυτό το ζήτημα. Η λαϊκή κυριαρχία αποτελεί πεμπτουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος και οργανωτικός θεσμός πραγμάτωσής της είναι το κόμμα με όλες τις εκφράσεις του στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η κοινοβουλευτική.
Η αγιοποίηση των ανεξάρτητων φωνών, των φωτισμένων τεχνοκρατών και άλλα συναφή βρίσκουν έδαφος στην κρίση του κομματικού φαινομένου και του πολιτικού συστήματος, δεν παύουν όμως να καθοδηγούνται από σκληρά οικονομικά συμφέροντα που ρέπουν σε εξωπολιτικές λύσεις, δηλαδή αντιδημοκρατικές.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου