Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ «Αφοπλίζουν» τα... αντάρτικα με ενημέρωση


Ο Ευ. Βενιζέλος εκτιμά ότι ασφαλής δίαυλος επικοινωνίας είναι η ενημέρωση των βουλευτών«Επιχείρηση» συσπείρωσης των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ ώστε να αποτρέψει δυσάρεστες... εκπλήξεις από αντιδράσεις βουλευτών του κόμματος, κατά το κρίσιμο διάστημα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα το φθινόπωρο, σχεδιάζει ο αρχηγός του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη Χαριλάου Τρικούπη τα πρόσφατα μεμονωμένα «αντάρτικα» εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (π.χ. η καταψήφιση άρθρου του πολυνομοσχεδίου για τη Δημοτική Αστυνομία από τον Π. Κουκουλόπουλο, το συνδυασμένο με μια σκληρή δήλωση κατά του πρωθυπουργού «παρών» της Θεοδώρας Τζάκρη, η προειδοποίηση του Κ. Σκανδαλίδη ότι δεν ψηφίζει νέα οριζόντια μέτρα, όπως η έκτακτη εισφορά μέχρι το 2016) προκάλεσαν αρχικά αναστάτωση και εν συνεχεία κατέδειξαν την ανάγκη άμεσων πρωτοβουλιών.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του ότι η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας δεν εξασφαλίζεται με την επίδειξη πυγμής στο εσωτερικό, εκτιμά ότι ασφαλής δίαυλος επικοινωνίας και εκτόνωσης της έντασης είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των βουλευτών για τις εξελίξεις και τα χρονοδιαγράμματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Μέσω ποίων; Μέσω των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, υπουργών και υφυπουργών, που έχουν αναλάβει συγκεκριμένες ευθύνες από τον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου και έχουν πια «εικόνα» και για τις μνημονιακές εκκρεμότητες και για τα περιθώρια ελιγμών. Ετσι ο κ. Βενιζέλος συγκαλεί σύσκεψη υπό την προεδρία του την Τρίτη, στην οποία θα συμμετάσχουν υπουργοί και υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ καθώς και οι γενικοί γραμματείς που γνωρίζουν «λεπτομέρειες» για την εξέλιξη του προγράμματος της κινητικότητας στη δημόσια διοίκηση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, όντας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου που παίζει τον κεντρικό ρόλο για την εφαρμογή του προγράμματος της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, θα κάνει τη σχετική ενημέρωση και θα παρουσιάσει όλα τα νέα στοιχεία για τα κριτήρια αξιολόγησης των εργαζόμενων.
Είναι πασιφανές ότι στην «ατζέντα» της σύσκεψης συμπεριλαμβάνονται και άλλα «καυτά» θέματα, αφού θα συμμετάσχουν ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Μανιάτης, Εσωτερικών, Λ. Γρηγοράκος, η αν. υπουργός Αμυνας Φώφη Γεννηματά (μέχρι τέλος Αυγούστου πρέπει να υπάρχει έτοιμο πλάνο για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ), ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης Π. Καψής κ.ά.
Με τον Κ. Αρβανιτόπουλο
Την Τρίτη επίσης αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, και τον «πράσινο» υφυπουργό Σ. Κεδίκογλου, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το νομοσχέδιο για το Τεχνικό Λύκειο αλλά και την προετοιμασία για τη χωρίς προβλήματα έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το ΠΑΣΟΚ δίνει εν τω μεταξύ ιδιαίτερο βάρος στα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για τα οποία ως γνωστόν κατέθεσαν και νομοσχέδιο. Αντιπροσωπεία λοιπόν του ΠΑΣΟΚ που παρακολουθεί στενά την πορεία του προγράμματος -λέγεται ότι από τον Σεπτέμβριο θα γίνουν οι πρώτες προσλήψεις σε δήμους- θα συναντηθεί με τον νέο διοικητή του ΟΑΕΔ, Θ. Αμπατζόγλου εντός της εβδομάδας.

Το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών τέλος θα αναλάβουν με προτροπή του Ευ. Βενιζέλου -σύμφωνα με πληροφορίες- συγκεκριμένες ευθύνες για την πλήρη ενημέρωση εν συνεχεία των «πράσινων» βουλευτών, ώστε να αποφευχθούν νέοι «αιφνιδιασμοί». «Χρειάζεται ανταλλαγή απόψεων και διαρκής επικοινωνία με τους βουλευτές μας, που έχουν αποδείξει ότι στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την κυβερνητική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση. Δεν επιτρέπεται λοιπόν η έλλειψη ενημέρωσης από τους κυβερνητικούς», τονίζει χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το πολιτικο-επιστημονικό Συνέδριο της 3ης-4ης Σεπτεμβρίου θα είναι μια νέα αφετηρία και μια ευκαιρία για την κατάθεση προτάσεων για τη δύσκολη συγκυρία και τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ.
Οπως έχει γράψει το «Εθνος», στο Συνέδριο που διοργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ θα κληθούν να μιλήσουν για την πορεία του ΠΑΣΟΚ από το '74 και την «επόμενη μέρα» της κρίσης οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτης, στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί, όπως η Αννα Διαμαντοπούλου (επικεφαλής τώρα του Δικτύου), οι Αλέκος Παπαδόπουλος, Γ. Φλωρίδης, Δ. Ρέππας κ.ά.
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου