Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΤΑΙΠΕΔ : ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Η ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ



Την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ εξέφρασε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν ο
κ. Σταυρίδες έκανε λόγο για «ακραίες θεωρίες» εξηγώντας ότι δεν ιδιωτικοποιείται το νερό αλλά οι υπηρεσίες (συντήρηση δικτύου, τιμολόγηση κτλ.) ώστε οι καταναλωτές να έχουν καλύτερο νερό
. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ θα ζητηθεί σταθερότητα στις τιμές για μια πενταετία ενώ το Ταμείο θα απαιτήσει από τον επενδυτή ή την κοινοπραξία στην οποία θα καταλήξει η ΕΥΑΘ ένα 30%-40% της όποιας εξοικονόμησης έχει να επιστρέφει στους καταναλωτές.

Ο κ. Σταυρίδης, μιλώντας στο MEGA, έδωσε και ένα χρονοδιάγραμμα για τις υπόλοιπες αποκρατικοποιήσεις για τα λιμάνια και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με αυτό:
Το Σεπτέμβριο θα υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ ώστε το 1ο-2ο τρίμηνο του 2014 η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί.

Ως τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει πραγματοποιηθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε το πρώτο τρίμηνο του 2014 να έχει ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση ενώ για την εταιρία συντήρησης τροχαίου υλικού είπε ότι γίνεται προσπάθεια να «βαδίσει» δίπλα-δίπλα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αν και υπάρχουν προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου