Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Τι ζητά ο Σίμος;


daniilidis_simos-dimarxos_sikeon_20100819_01
Τα συνεχή κρούσματα διαρρήξεων στο δήμο Νεάπολης Συκεών οδήγησαν τον δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη να ζητήσειαυστηρότερα μέτρα αστυνόμευσης. Με επιστολή του ο κ. Δανιηλίδης αναφέρει ότι τα κρούσματα βίας και οι εγκληματικές δράσεις αυξάνουν καθημερινά και απαιτούνται αποτελεσματικότερα μέτρα τάξης και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων.
Η επιστολή του κ. Δανιηλίδη

Ακόμα κι αν δεν λείπει η γάτα, τα ποντίκια χορεύουν. Η παράφραση της γνωστής λαϊκής παροιμίας περιγράφει θαυμάσια την κατάσταση που επικρατεί στη διάρκεια του καλοκαιριού, με τους διαρρήκτες να επιδίδονται στο αγαπημένο τους… σπορ είτε απουσιάζουν είτε όχι οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι κατοικιών.
Μόλις προχθές (Τετάρτη 7/8) άγνωστοι δράστες «άνοιξαν» τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποια από αυτά οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα και με κίνδυνο της ζωής τους εκδίωξαν τους διαρρήκτες.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι το πρωί της ίδιας μέρας (7/8) σημειώθηκε ένοπλη ληστεία στο γεμάτο από πολίτες διοικητικό τμήμα του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Νεάπολης επί της οδού Κ. Καραμανλή, από δύο άτομα (σ.σ. πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να υπήρχε και τρίτος συνεργός) που είχαν μεταμφιεστεί σε… ελαιοχρωματιστές, φορώντας ολόσωμες φόρμες εργασίας, μάσκες που χρησιμοποιούν οι ελαιοχρωματιστές, γυαλιά ηλίου και καπέλα τύπου τζόκεϊ. Με την απειλή πιστολιών οι δράστες άδειασαν ταμεία και διέφυγαν με μηχανάκι χαμηλού κυβισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το… βάψιμο κόστισε 14.000 ευρώ, ενώ από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.
Στο μεταξύ, δεκάδες είναι τα πρόσφατα καταγεγραμμένα περιστατικά κλοπών, επιθέσεων σε πολίτες και διαρρήξεων σε κτίρια και υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Ειδική προτίμηση φαίνεται πως έχουν οι διαρρήκτες στα Κ.Α.Π.Η., αφού μόνο τους τελευταίους μήνες έχουν «χτυπήσει» το Γ΄ ΚΑΠΗ- Πνευματικό Δημοτικό Κέντρο – Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και το Α΄ ΚΑΠΗ-Δημοτικό Ιατρείο στη Δ.Ε. Συκεών, το Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης όπου έχουν σημειωθεί πέντε διαρρήξεις και το Γ΄ Κ.Α.Π.Η. Αγίου Παύλου.  Στις περισσότερες περιπτώσεις η λεία ήταν ελάχιστη, αλλά οι ζημιές που προκλήθηκαν πολλές.
Αλλεπάλληλα κρούσματα βανδαλισμών και διαρρήξεων σημειώνονται και σε σχολικά συγκροτήματα, καθώς και επιθέσεις και ξυλοδαρμοί από συμμορίες εξωσχολικών, ενώ αίσθηση και τρόμο εξακολουθεί να προκαλεί η πρόσφατη (20.3) υπόθεση με τη δολοφονική απόπειρα εναντίον καθαρίστριας στο ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης.
«Κανένα αποτέλεσμα…»
Ο κίνδυνος, άλλωστε, της ζωής των συμπολιτών μας είναι το πιο ανησυχητικό όλων, εξαιτίας των επιθέσεων που γίνονται καθημερινά σε ανυποψίαστους πολίτες και καταστηματάρχες, ανήμπορους και ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους ή και στο δρόμο, ακόμα και με το φως της μέρας. Πρόσφατη (20.6) είναι η επίθεση δύο νεαρών εναντίον ηλικιωμένης, από την οποία αφαίρεσαν με τη βία τη χρυσή αλυσίδα και το σταυρό που φορούσε στο λαιμό, κι όλα αυτά σε κεντρικό δρόμο και με τον κίνδυνο να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό στην άτυχη γυναίκα.

Η αγωνία της δημοτικής αρχής Νεάπολης-Συκεών έχει κορυφωθεί. «Με τον κίνδυνο να γίνουμε γραφικοί, επανερχόμαστε στην έκκλησή μας για την εντατικοποίηση των ελέγχων και της αστυνόμευσης», τονίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. «Περισσότερο από κάθε τι άλλο, μας ενδιαφέρει και μας απασχολεί το θέμα της ασφάλειας και της προστασίας των συμπολιτών μας, των μαθητών και των ηλικιωμένων, των επαγγελματικών,  των εργαζομένων στις δημοτικές υπηρεσίες», τονίζει και προσθέτει: «Οι τυποποιημένες απαντήσεις που παίρνουμε από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από το υπάρχον προσωπικό και τα διαθέσιμα μέσα για την αστυνόμευση της περιοχής μας και την επιτήρηση σχολείων, πάρκων, πλατειών, εμπορικών κέντρων, καθώς και ότι διενεργούνται έλεγχοι σε ύποπτα άτομα και οχήματα, δεν μας ικανοποιεί διότι, ακόμα κι αν ισχύει, επί της ουσίας δεν έχει αποτέλεσμα.
Τα κρούσματα βίας και οι εγκληματικές δράσεις αυξάνουν καθημερινά και απαιτούνται αποτελεσματικότερα μέτρα τάξης και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων. Στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας με προσωπικό και ενίσχυση με περιπολικά και δίκυκλα, καθημερινή και σε 24ωρη βάση κίνηση τουλάχιστον πέντε περιπολικών, δέκα τουλάχιστον πεζές περιπολίες από δύο αστυνομικούς η κάθε μία, είναι ορισμένα από τα μέτρα που πρέπει να λάβει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών, και με ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, έχει προτείνει στην πολιτεία τη δημιουργία ενός πλήρους Αστυνομικού Μεγάρου με Τμήματα Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας, Δίωξης Ναρκωτικών, για τη χωροθέτηση του οποίου ο δήμος διαθέτει και το οικόπεδο.
karfitsa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου