Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Κέρι - Σαμαρά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ


se-ekseliksh-h-synanthsh-keri-samara-sto-steit-ntipartmentΜε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης  ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες και λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα, ενώ στην ατζέντα  βρέθηκαν σημαντικά θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.


Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζένιφερ Ψάκι, δήλωσε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες υπογραμμίζει την ισχύ των διμερών σχέσεων.
Όπως είπε η κ. Ψάκι, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι θα επαναβεβαιώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα καθώς η κυβέρνησή της εφαρμόζει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες «αποτελούν κλειδί για ένα μέλλον με περισσότερη ευημερία για το λαό της».

Στις 22:00 η συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα

Μετά το γεύμα που θα έχει με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός στις 22:00 θα δει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στο Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο bloomberg ο Μπαράκ Ομπάμα «θα δείξει την υποστήριξη των ΗΠΑ στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ η Ελλάδα προετοιμάζεται για περισσότερες συνομιλίες με τους πιστωτές για μια πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους».
Σημειώνει ότι όπως έχει ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος στην ατζέντα θα βρεθούν το κυπριακό, οι εμπορικές πρωτοβουλίες και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
«Η επίσκεψη μπορεί να δώσει στον Έλληνα πρωθυπουργό την ευκαιρία να στείλει μήνυμα στην Άνγκελα Μέρκελ για χαλάρωση της λιτότητας», επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg.
Όπως υπενθυμίζει το πρακτορείο, η συνάντηση προηγείται των γερμανικών εκλογών στις 22 Σεπτεμβρίου όπου η Καγκελάριος επιδιώκει τρίτη θητεία, με την υπόσχεση ότι η Γερμανία δεν θα μετριάσει την πίεση στην Ελλάδα να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να εξακολουθήσει να λαμβάνει βοήθεια, όπως συμβαίνει εδώ και τέσσερα χρόνια.
Επίσης το bloomgerg υπογραμμίζει ότι η σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών έρχεται μετά την έκθεση του ΔΝΤ το οποίο ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον έκτο χρόνο ύφεσης και πιθανότητα να χρειαστεί περισσότερα χρήματα από την Ευρώπη για να πετύχει τους στόχους διάσωσης.


Διαβάστε εδώ: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου