Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Συγχωνεύσεις και "λουκέτα" και σε σχολεία της Θεσσαλονίκης


Σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση προχωρά το Υπουργείο Παιδείας έπειτα από τα "λουκέτα" σε 119 δημοτικά σχολεία και...
σύμφωνα πάντα με τα όσα με την Τρόικα συμφώνησε, για άμεση αναδιάρθρωση στον χώρο της Παιδείας.
Από την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε
στο ΦΕΚ 1901/Β/5-8-2013 την οποία συνυπογράφουν ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, προκύπτει ότι η κυβέρνηση προχωρά στη συγχώνευση 15 σχολικών μονάδων και στην κατάργηση άλλων 13.
Σύμφωνα με όσα σημειώνονται στην σχετική υπουργική απόφαση, από τις καταργήσεις των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, οι δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών αγγίζουν τις 58.200 ευρώ από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και το τέλος του έτους, ενώ για κάθε οικονομικό έτος οι δαπάνες αυτές υπολογίζονται σε 146.000 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα καταργούνται 11 γυμνάσια σε Αθήνα, Γιάννενα, Λάρισα, Λακωνία, Θεσσαλονίκη και Χανιά. Και 2 λύκεια σε Κοζάνη και Χανιά. Την ίδια ώρα συγχωνεύονται 10 γυμνασιακές μονάδες σε Καβάλα, Ξάνθη, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Και 5 λύκεια σε Αθήνα και Πειραιά.
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου