Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Γιατί δεν πάει ο Μπόλαρης στο κόμμα του Λοβέρδου;


Loverdos-MpolarisΣύγκλιση των δημοκρατικών δυνάμεων σε «πολιτικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης» και όχι διάσπαση και προσωπικές στρατηγικές προτείνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης υποστηρίζοντας ότι «κοινοβουλευτική δημοκρατία χωρίς την ύπαρξη στιβαρής δημοκρατικής παράταξης, παράταξης που εκφράζει τον κεντρώο, κεντροαριστερό χώρο – μερικοί προτιμούν τον όρο μεσαίο χώρο – δεν υπάρχει. Δεν
μπορεί να υπάρξει».

Με τον τρόπο αυτό ο βουλευτής διαψεύδει και τα όποια σενάρια τον ήθελαν να συνεργάζεται με το νεοσύστατο κόμμα του κ. Ανδρέα Λοβέρδου.
Ο κ. Μπόλαρης σημειώνει ότι «σήμερα, στην κυριότερη φάση της μεταπολιτευτικής μας πορείας, η δημοκρατική παράταξη (ως το σύνολο των δημοκρατών πολιτών και όχι ως κομματικός μηχανισμός) μένει άφωνη, χωρίς πρόταση, χωρίς παρέμβαση. Την ίδια στιγμή, η επιθυμία κάποιων να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές εγκλωβίζοντας τους πολίτες σε διχαστικά διλήμματα γίνεται επικίνδυνη. Κι όσο μεγάλη είναι η ευθύνη αυτών, τόσο μεγάλη είναι και η ευθύνη όσων αντιλαμβάνονται το τεράστιο κενό στην πολιτική έκφραση των δημοκρατών πολιτών σήμερα. Οι μισοί Έλληνες δεν εκφράζονται από τις σημερινές κυβερνητικές και κομματικές προτάσεις, όπως αυτές διατυπώνονται και υλοποιούνται καθημερινά. Οι σοβαροί πολίτες του κέντρου, της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς παρακολουθούν τα τεκταινόμενα διαφωνούντες».
Εξηγεί πως «Η επιβαλλόμενη νεοσυντηρητική υφεσιακή πολιτική, όχι απλά δεν βγαίνει, αλλά αποσαθρώνει την παραγωγική βάση της χώρας, εκτινάσσει την ανεργία, και θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Η ανεργία και η ανέχεια οδηγούν τους πολίτες σε αντίδραση, που αποτυπώνεται δημοσκοπικά με την απρόσμενα μεγάλη προτίμηση στην ακροδεξιά. Δεν τρελάθηκαν οι Έλληνες. Αντιδρούν! Γι’ αυτό είναι άμεση αναγκαιότητα η σύγκλιση στο δημοκρατικό χώρο πάνω σε ένα πολιτικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, έξω από προσωπικές στρατηγικές» και προσθέτει ότι το «σχέδιο σύγκλισης για τη συνεργασία στο μεσαίο – κεντρώο χώρο» πρέπει:
α) να στηριχτεί άμεσα η παραγωγική βάση της χώρας,
β) να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας,
γ) να διασωθεί η κοινωνική συνοχή,
δ) να αντιμετωπιστεί η πρόκληση μιας αποτελεσματικής και διάφανης δημόσιας διοίκησης,
ε) να προταχτεί η δημοκρατική λειτουργία της χώρας,
στ) να ξανακερδηθεί διεθνώς η αξιοπρέπειά της χώρας ώστε να αντιμετωπιστούν με υπερηφάνεια και ρεαλισμό τα εθνικά μας ζητήματα»

karfitsa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου