Στη Σκιάθο θα βρεθούν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Βαγγέλης Βενιζέλος.
 Αφορμή η εκδήλωση στη μνήμη του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου και πολιτικού Δημήτρη Τσάτσου. 
 Ο κ. Βενιζέλος, δεδομένης και της στενής επιστημονικής και προσωπικής σχέσης που είχε μαζί του, θα μιλήσει σε εκδήλωση στη μνήμη του Δημήτρη Τσάτσου, που διοργανώνεται από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» και τους συνεργάτες του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το «παρών» θα δώσει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος, όπως επισημαίνει η Χ. Τρικούπη, θα ηγηθεί των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, διεκδικώντας τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, η εκδήλωση αποτελεί και ευκαιρία συνάντησης των κ.κ. Βενιζέλου και Σουλτς, «ο οποίος είναι ενήμερος για τα ελληνικά πράγματα και τοποθετείται δημόσια με έναν πολύ θετικό τρόπο για την Ελλάδα και τις προοπτικές της».
Στην εκδήλωση θα παρίστανται, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη, ενώ μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνεται και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας και η Πρέσβης εκ προσωπικοτήτων και Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO Κατερίνα Δασκαλάκη.