Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ο… τυροκόμος αντιπεριφερειάρχης


fanis papas 2Παιδί με φιλοδοξίες, οικογενειάρχης, μεθοδικός και εργατικός. Με τα λόγια αυτά χαρακτηρίζουν τον Φάνη Παπά φίλοι, γνωστοί και συνεργάτες. Ο 36χρονος από τον Σοχό εδώ και λίγες ημέρες και συγκεκριμένα από την περασμένη Τετάρτη είναι ο νέος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Τσαμασλή, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Ο νέος αντιπεριφερειάρχης αποτελεί προσωπική επιλογή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές και στενές
σχέσεις.

«Η τοποθέτηση του Φάνη Παπά, ενός νέου σε ηλικία πολιτικού, στη θέση του αντιπεριφερειάρχη επιβεβαιώνει την προσπάθεια του Απόστολου Τζιτζικώστα να αλλάξει τα πάντα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας», αναφέρει στην «Κ» στενός συνεργάτης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως λέει και ο ίδιος, ο Απόστολος Τζιτζικώστας από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του είχε διαμηνύσει σε όλους ότι στόχος του είναι η ριζική ανανέωση της Περιφέρειας, αφήνοντας πίσω το παρελθόν.
Οι φίλοι
papas tzitzikostas
Στενός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Φάνης Παπάς, από νεαρή ηλικία βρέθηκε στους χώρους της ΟΝΝΕΔ. Εκεί απέκτησε πολλούς φίλους, οι οποίοι τον στήριξαν στη μετέπειτα πορεία του. Πολύ καλοί φίλοι του είναι επίσης η Τζελίνα Μακραντωνάκη και ο Βασίλης Ανατολίτης, με τους οποίους ο νέος αντιπεριφερειάρχης πίνει συχνά καφέ αναλύοντας τα της Περιφέρειας. Στους πολύ καλούς του φίλους συγκαταλέγονται επίσης ο βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης και η πολιτευτής της ΝΔ, Πόπη Καλαϊτζή. Καλές σχέσεις διατηρεί επίσης με τον σημερινό δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Αναστασιάδη, τον οποίο δείχνει να στηρίζει.
Η οικογένεια και ο Εθνικός Σοχού 
Ο νέος αντιπεριφερειάρχης παρά τις υποχρεώσεις του στην πόλη της Θεσσαλονίκης δεν έχει εγκαταλείψει το χωριό του, όπου και ζει με τη σύζυγό του και τα τρία του παιδιά. Εκεί άλλωστε είναι οι παιδικοί του φίλοι, τους οποίους δεν χάνει ευκαιρία να τους συναντήσει και να παρακολουθήσουν μαζί την αγαπημένη του ομάδα, τον Εθνικό Σοχού. «Παρά τις υποχρεώσεις του στην Περιφέρεια δεν μας ξεχνά. Περνά πολλές ώρες και με τους φίλους του αλλά και με την οικογένειά του», αναφέρει στην «Κ» παιδικός του φίλος. «Είναι από τα αγαπημένα παιδιά όλων. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που σε τόσο νεαρή ηλικία κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος», συμπληρώνει.
Ο δήμος
Η μεγάλη αγάπη, που έχει, όπως λέει και ο ίδιος, για τον τόπο του και τα κοινά, αλλά και οι προτροπές φίλων και γνωστών να ασχοληθεί με τα κοινά τον οδήγησαν το 2002 να θέσει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος, όπου και κατάφερε να εκλεγεί. Στις επόμενες εκλογές ο Φάνης Παπάς αποφάσισε να μπει πιο δυναμικά και να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο. Στις εκλογές του 2006 αναδείχθηκε δήμαρχος Σοχού, συγκεντρώνοντας την δεύτερη Κυριακή ποσοστό εκλογής 61,13%, αφήνοντας δεύτερο τον πρώην δήμαρχο Σοχού, Β. Μαργαρίτη. Στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές ο δήμος Σοχού με τον Καλλικράτη ενσωματώθηκε στο δήμο Λαγκαδά με τον Φάνη Παπά να προΐσταται του αγώνα υπέρ της δημιουργίας αυτόνομου δήμου Σοχού, θέμα το οποίο δεν έχει λυθεί ακόμη.
Ποιος είναι
Ο Θεοφάνης Παπάς γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στο Σοχό. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σοχού και σπούδασε στo Τ.Ε.Ι. Σερρών, στο τμήμα Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης – Οικονομίας από το 1994 ως το 1998. Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός και πέρασε στη σχολή εκπαίδευσης ανορθόδοξου πολέμου. Δημιούργησε μια επιχείρηση στο Σοχό μέσω του Γ΄Κ.Π.Σ. της Ε.Ε., με αντικείμενο την επεξεργασία τυροκομικής πυτιάς, και προωθεί τα προϊόντα της σε όλη την Ελλάδα.
Ασχολείται έντονα με την πολιτική, πολιτιστική και αθλητική ζωή του δήμου Σοχού. Διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης του κέντρου πολιτισμού «Μαύρη Θάλασσα» της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε με επιτυχία, επί επτά έτη, πρόεδρος και γενικός γραμματέας του Εθνικού Σοχού και των ακαδημιών του. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ιππικού ομίλου «ΦΙΛΙΠΠΟΣ». Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και συνέδρια πάνω σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσίων σχέσεων και marketing-management.                                                                                                                                         Της Χρύσας Κυριακού


karfitsa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου