Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

O Στέγγος, το Πόρτο Καρράς, το Μακεδονία Παλλάς και ο Ιβάν Σαββίδης


makedonia-palaceΜειωμένο αποδεικνύεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για το «Μακεδονία Παλλάς». Μόνο δύο υποψήφιοι εμφανίστηκαν για τη μακροχρόνια μίσθωση του ιστορικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, αν και είχαν ακουστεί τα ονόματα αρκετών εταιρειών και ομίλων, τόσο ελληνικών όσο και ξένων συμφερόντων.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατατέθηκαν δύο προσφορές για την 30χρονη μίσθωση του «Μακεδονία Παλλάς». Πρόκειται για την εταιρεία «White & Black», του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, η οποία είναι και ο σημερινός μισθωτής του ξενοδοχείου. Η έτερη προσφορά κατατέθηκε από τον όμιλο Στέγγου, στον οποίο ανήκει το ξενοδοχειακό συγκρότημα του «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα τρίτο σχήμα ζήτησε παράταση ενός μηνός για να καταθέσει προσφορά, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.
Κριτήριο ανάθεσης του διαγωνισμού είναι το υψηλότερο προσφερόμενο μηνιαίο μίσθωμα για το «Μακεδονία Παλλάς», όπως αναφερόταν και στην προκήρυξη του ανοικτού διεθνή δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού. Οι υποχρεώσεις του μισθωτή, όμως, δεν περιορίζονται στο μηνιαίο μίσθωμα, αφού αυτός θα πρέπει να αναλάβει και επενδύσεις αναβάθμισης του «πεντάστερου» ξενοδοχείου της παραλιακής οδού.

karfitsa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου