Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Τι θα κάνετε με τη φυλακή της Δράμας;

Τις ενέργειες της κυβέρνησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κατάστημα κράτησης της Δράμας, ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος.
Με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπος τύπου του
κόμματος, αφού αναφέρει ότι στο πλαίσιο της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας δημοπρατήθηκαν από την “ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ“ επτά νέα καταστήματα κράτησης, από τα οποία ήδη λειτουργούν τα πέντε, τονίζει ότι οι εργασίες στο κατάστημα της Δράμας έχουν βαλτώσει. «Το έργο είναι ολοκληρωμένο σε πολύ μεγάλο ποσοστό και θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός του 2013, όμως δεν εκτελούνται εργασίες επειδή δεν υπάρχει χρηματοδότηση», αναφέρει.
Με δεδομένο το πρόβλημα της αδυναμίας κάλυψης των απαιτούμενων θέσεων των κρατουμένων αφού οι διαθέσιμες θέσεις στα καταστήματα κράτησης είναι μόνο 9.000 και οι κρατούμενοι 13.000 περίπου με αποτέλεσμα οι συνθήκες κράτησης να είναι απαράδεκτες και η Ελλάδα να καταδικάζεται και να χρεώνεται με πρόστιμα από Διεθνείς οργανισμούς για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος  υπογραμμίζει ότι η ολοκλήρωση του καταστήματος κράτησης της Δράμας που μπορεί να ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες και να αμβλύνει το πρόβλημα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου