Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Βενιζέλος: Εθνικά απαράδεκτη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Βαριές κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος, λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να εμφανιστεί ενιαία σε μια δύσκολη

διαπραγμάτευση με την τρόικα».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι η σχετική πρόταση έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα επιχειρεί να στείλει, όπως δικαιούται, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σταθερότητας και όταν υπάρχει ανοιχτή η προοπτική εξόδου από την κρίση.

«Έξοδος από το μνημόνιο δεν σημαίνει έξοδος από το θεσμικό πλαίσιο της ευρωζώνης», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει εκτάκτως μετά και την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δική μας στρατηγική είναι αυτή της εξόδου από το μνημόνιο. Στην πραγματικότητα μόνο εμείς έχουμε πραγματική στρατηγική εξόδου από το μνημόνιο. Αντιθέτως η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στρατηγική της μιζέριας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί κανείς να στηρίζει την προσωπική ή κομματική μικροφιλοδοξία του στη στρατηγική της κακής έκβασης των προσπαθειων του λαού».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε τη θέση για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ: «Έξοδος από το μνημόνιο δεν σημαίνει έξοδος από το θεσμικό πλαίσιο της ευρωζώνης. Δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει σύμφωνο σταθερότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής», είπε χαρακτηριστικά.


karfi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου