Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση του Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Θέμη Ανθρακίδη και του Γενικού Νοσοκομείου Γευγελής

Στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας - Π.Γ.Δ.Μ. και συγκεκριμένα του έργου "Joint Actions for the protection and improvement of public health in the Cross- Border Area" ( Κοινές Δράσεις για την προάσπιση και βελτίωση της δημόσιας υγείας στην Διασυνοριακή Περιοχή) , πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Κιλκίς η εναρκτήρια Συνάντηση (kick-off meeting) μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και του Γενικού Νοσοκομείου Γευγελής, οι οποίοι αποτελούν και τους δύο εταίρους του προγράμματος.


 Στην συνάντηση έλαβαν μέρος, από την πλευρά των εταίρων,
o Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Θέμης Ανθρακίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Γ.Ν. Γευγελής Dr. Sretko Jovanov και ο κ. Aleksandar Totovski, υπεύθυνος του έργου για το Νοσοκομείο Γευγελής. H πρόταση  υποβλήθηκε στον άξονα προτεραιότητας 1 "Ενίσχυση της διασυνοριακής οικονομικής ανάπτυξης" και συγκεκριμένα στο μέτρο 1.4" Προστασία της Ανθρώπινης Ζωής" του προγράμματος και έχει εγκριθεί.
Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου είναι συνολικά 1.125.517,00€, από τα οποία τα 686.862,00€ αποτελούν τον προϋπολογισμό του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και τα υπόλοιπα 438.655,00€ του Γενικού Νοσοκομείου Γευγελής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το νοσοκομείο Κιλκίς θα προμηθευτεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2014, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό με υπερσύγχρονα μηχανήματα (αναισθησιολογικά, monitors, απινιδωτές, τεστ κόπωσης κτλ) ο οποίος θα  εγκατασταθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Γουμένισσας και στο Κ.Υ. Πολυκάστρου, συνολικής αξίας 575.350,00€, κάτι που θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου