Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

«Κλειδώνει» η συμφωνία για τα ΕΑΣ

Κλειδώνει σήμερα η συμφωνία για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) ώστε εντός της εβδομάδας να αποδεσμευτεί και η υποδόση του ενός δισ. ευρώ.
Με τον τρόπο αυτό θα πέσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και η αυλαία στα προαπαιτούμενα, ένα θέμα που ταλάνισε επί μακρόν την ελληνική κοινωνία, ώστε να πάνε όλοι διακοπές και από

Γενάρη να ξεκινήσουν τα δύσκολα.
Όσον αφορά στους πλειστηριασμούς, θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση σήμερα το πρωί μεταξύ του κ. Χατζηδάκη και των επικεφαλής της τριμερούς (η τελευταία πριν από τις γιορτές). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του naftemporiki.gr ακόμη κι αν δεν βρεθεί λύση και η κυβέρνηση προχωρήσει μονομερώς αυτό θα είναι εν γνώσει της τρόικας ώστε η όποια απόφαση να μην οδηγήσει σε εμπλοκή.

Εκεί που πρέπει να αποφασίσει μόνη της η κυβέρνηση, αν η τρόικα επιμείνει, είναι ο ΦΠΑ στην εστίαση. Αν δηλαδή θα παρατείνει το ισχύον καθεστώς για έξι ακόμη μήνες ή και παραπάνω ή θα επιστρέψει στο παλιό. Είναι ένα θέμα που ακόμη εξετάζεται και γι' αυτό εξάλλου δεν συζητήθηκε στις χθεσινές διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Στο μέτωπο της Βουλής η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα περάσει αναίμακτα το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις των βουλευτών της συγκυβέρνησης.

Γι' αυτό και το βάρος, σύμφωνα με στέλεχος της κυβέρνησης, πέφτει στο κοινοβούλιο και στις κρίσιμες μάχες μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θεωρεί ότι ξεπερνώντας το σκόπελο με τα προαπαιτούμενα, τον ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς  θα πάρει τις απαραίτητες ανάσες προκειμένου από τον Ιανουάριο να επιδιώξει την τελική λύση, την απομείωση του ελληνικού χρέους και την έξοδο στις αγορές.


karfi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου