Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ με το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Την αντίθεσή του στη θεσμοθέτηση του εισιτηρίου των 25 για την είσοδο στα νοσοκομεία έχουν εκφράσει ήδη αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ως αντιστάθμισμα της απώλειας για τα δημόσια  ταμεία, αντιπροτείνουν μάλιστα  την κάλυψη του κόστους της περίθαλψης από άλλες πηγές. Δεν κρύβουν άλλωστε την ικανοποίησή τους για την διεύρυνση των κριτηρίων στις ομάδες που δεν υπάγονται στην ρύθμιση, κατόπιν παρέμβασης του
κόμματος τους.
 
Πρόκειται για υιοθέτηση μια πάγιας θέσης του κόμματος η οποία είχε εκφραστεί και από τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκο, κατά τη συζήτηση για τις εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ. Ο κ. Κουτσούκος τόνισε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να παράσχει καθολικές υπηρεσίες και το ποσό αυτό θα πρέπει να αντισταθμιστεί από άλλα έσοδα.
 
Εκφράζοντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ για τον ΕΟΠΥΥ, ο κ.Κουτσούκος τόνισε ότι αποτελεί έναν δημόσιο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ο οποίος θα ενοποιεί όλες τις υπάρχουσες δομές με πλήρη απασχόληση των γιατρών και εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων του, ασφαλώς ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής, που θα επιτρέπει τον «ανταγωνισμό» μεταξύ αγοραστή και παρόχου υπηρεσιών υγείας.
 
Παρατήρησε, εξάλλου, ότι η Ελλάδα έχει τη θλιβερή πρωτιά σε αναλογία αξονικών-μαγνητικών τομογράφων ανά κάτοικο, σημείωσε ότι οι δαπάνες παροχής υγείας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης εκτινάχθηκαν από τα 5,5 δισ. ευρώ το 2004 στα 8,3 δισ. το 2009 και αναρωτήθηκε «γιατί ο υπουργός Υγείας καταργεί το μόνο αντικειμενικό κριτήριο για τη λειτουργία των διαγνωστικών κέντρων, που είναι το πληθυσμιακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου