Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Σε ποια τρόφιμα αυξήθηκαν και σε ποια μειώθηκαν οι τιμές

Η ακρίβεια στα ράφια παραμένει ο μεγαλύτερος εχθρός των καταναλωτών και σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής οι τιμές στα περισσότερα βασικά είδη διατροφής παραμένουν υψηλές. Οπως γράφουν και ΤΑ ΝΕΑ ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο ο Γενικός Δείκτης τιμών καταναλωτή υποχωρούσε κατά 0,9% σε σχέση με τον Νοέμβριο, τον ίδιο μήνα
οι τιμές των τροφίμων παρουσίασαν αύξηση 0,2%
Οι αυξήσεις στα τρόφιμα
  • γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά 2,3%
  • μοσχαρίσιο κρέας 1,4%
  • λαχανικά 2,9%
Οι μειώσει στα τρόφιμα
  • νωπά ψάρια -2,7%
  • φρούτα -5%
  • δημητριακά και παρασκευάσματα -1,8%
  • πουλερικά -8,9%
  • αναψυκτικά -5,1%
  • χυμοί φρούτων -6,9%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου