Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Βενιζέλος: Η αντιπολίτευση επενδύει στην αποτυχία της Ελλάδας

Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, που επενδύει στην αποτυχία της Ελλάδας, όπως είπε χαρακτηριστικά, έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Στην ομιλία του, που είχε έντονες προεκλογικές αποχρώσεις, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για «εμμονική διεκδίκηση κατάληψης της εξουσίας», ενώ χαρακτήρισε αντιφατική τη στάση της ΔΗΜΑΡ.
«Δεν κατανοεί ή υποδύεται ότι δεν κατανοεί τι συμβαίνει στην Ευρώπη και διεθνώς και τι είναι αυτό που παίζεται με την Ελλάδα, τώρα που έχουμε επιτύχει αυτά τα αποτελέσματα», είπε ο
αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφερόμενος στην αντιπολίτευση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι όταν στο εξωτερικό ζητούμε αναγνώριση των θυσιών και των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού, στο «εσωτερικό λειτουργεί διαρκώς μια πέμπτη φάλαγγα, που λυπάται όταν η χώρα έχει αποτελέσματα». Πρόσθεσε πως στο εσωτερικό «ζούμε μια κατάσταση γεμάτη από ένταση, πρώιμη αλαζονεία νέων ή παλαιών φορέων, μια εμμονική διεκδίκηση της εξουσίας», κάνοντας παράλληλα λόγο για «ανύπαρκτο σχέδιο που απειλεί να μας γυρίσει πίσω στο μηδέν, υπό το μηδέν».
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και απέναντι στη ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζοντας αντιφατική τη στάση της, ενώ ο κ. Βενιζέλος ακόμη ανέφερε πως εσχάτως αποσαφηνίζεται σε «αντικυβερνητική» και ότι «μας "βγαίνει" από τα αριστερά, επικαλούμενη ζητήματα ηθικής».
Όσον αφορά στο ζήτημα της συμπαράταξης ενόψει των ευρωεκλογών, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το κόμμα προχωρά με τις αποφάσεις της πρόσφατης ΚΠΕ, χωρίς ηγεμονισμούς και αλαζονεία, ζητώντας ωστόσο από όλες τις συνεργαζόμενες δυνάμεις σεβασμό της υπόστασης του ΠΑΣΟΚ, της ιστορικής πορείας του και του σημερινού ρόλου του.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο δίλημμα των ευρωεκλογών, αναλύοντας πως αυτό είναι «αν η χώρα θα ολοκληρώσει με ασφάλεια, τη μόνη εφικτή και υπαρκτή στρατηγική που οδηγεί στην οριστική έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο ή αν θα κάνει μια άλλη αβέβαιη, μη περιγραφόμενη και μη προτεινόμενη επιλογή που ακυρώνει τις θυσίες και οδηγεί ξανά στην αρχή για να ξανακάνουμε από χειρότερο σημείο τις ίδιες θυσίες», σε έναν «λαβύρινθο χωρίς να υπάρχει έξοδος».
Φωτογραφία: Eurokinissi

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου