Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

O διοικητής Κώστας Τρέντσιος: «Πολύ καλές και ικανοποιητικές υπηρεσίες από το Νοσοκομείο Δράμας»




ΜΕ ΤΑ καλύτερα λόγια μίλησε για το Νοσοκομείο Δράμας ο διοικητής του κ. Κώστας Τρέντσιος, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή προσφέρει «πολύ καλές και ικανοποιητικές» υπηρεσίες υγείας, ενώ αναφερόμενος στα ακτινολογικό και αξονικό τμήμα, σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή το δημόσιο έχει καλύτερα μηχανήματα απ’ ότι  υπάρχουν έξω».
Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Τρέντσιος, στο περιθώριο της υπογραφής των συμβάσεων για την κτηριακή αναβάθμιση των τριών Κέντρων Υγείας του Νομού Δράμας: Προσοτσάνης, Κ. Νευροκοπίου
και Παρανεστίου. Αναφερόμενος στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν για το πώς θα εφαρμοστεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είπε ότι, «όχι μόνο σε επίπεδο πληροφοριών αλλά και σε επίπεδο πρακτικό, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει κανένα Κ.Υ. και δη στη Δράμα.»
Ο κ. Τρέντσιος τόνισε επίσης: «Τα Κ.Υ. έχουν δώσει αρκετά σε ποιότητα παροχής υπηρεσίας, αλλά ίσως είναι η στιγμή να αναμορφωθούν και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες, που να είναι πραγματικά κύτταρα που θα απορροφήσουν και θα δημιουργήσουν εκείνη την φροντίδα υγείας που μέχρι στιγμής ήταν πολύ πιο άναρχη απ’ αυτό που προγραμματίζεται τώρα. Το νομοσχέδιο, απ’ ό,τι ξέρω είναι για να πάει στη Βουλή. Τις λεπτομέρειες θα τις δούμε τότε. Εκείνο που έχω να σας πω, είναι ότι η πρόθεση τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, είναι, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να έχει σαν βάση τα Κ.Υ., τον ΕΟΠΥΥ σε πρώτο επίπεδο. Σε δεύτερο επίπεδο τα Νοσοκομεία των παλιών νομών σαν Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας και η Τριτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τα κεντρικά ή πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, εν προκειμένω και της Αλεξανδρούπολης.»

Σε οριακό σημείο διαχείρισης…
Ο κ. Τρέντσιος παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή τα Νοσοκομεία λειτουργούν «σε οριακό σημείο διαχείρισης»: «Αυτή τη στιγμή, τα Νοσοκομεία, σε σχέση με το παρελθόν, βρίσκονται σε οριακό σημείο διαχείρισης. Είναι αλήθεια ότι περνάμε από την υπερβολή προς τα πάνω, στην υπερβολή προς τα κάτω σήμερα. Εκείνο όμως που με βεβαιότητα μπορώ να πω, παρ’ όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, το Νοσοκομείο της Δράμας, αυτή τη στιγμή, παρέχει υπηρεσίες οι οποίες είναι σε πάρα πολύ καλό και ικανοποιητικό επίπεδο. Θα μπορούσε βέβαια να ήταν ακόμα καλύτερο. Αυτό άπτεται πρώτα του προσωπικού. Είμαι τρεις μήνες εδώ και βρήκα από το 2010 μέχρι που ήρθα 140 υπαλλήλους του Νοσοκομείου να έχουν βγουν στη σύνταξη και άλλοι 25 που βγαίνουν αυτό το διάστημα, χωρίς να έχει γίνει καμία πρόσληψη. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό δημιουργεί προβλήματα δυσλειτουργίας. Εδώ πρέπει να πω, ότι και το ιατρικό και το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό, σε σχέση με το παρελθόν και με αυτά τα οποία όλοι ξέραμε περίπου πώς λειτουργούν τα Νοσοκομεία, υπερβάλει εαυτόν για να καταφέρει να ανταποκριθεί στις ανάγκες.»
Τέλος, αναφερόμενος στον τεχνολογικό εξοπλισμό του ακτινολογικού τμήματος, μίλησε με τα καλύτερα λόγια: «Να σας πω επίσης, σε σχέση με την υποδομή που πρόκειται να δημιουργηθεί στα Κ.Υ., ότι σήμερα το Νοσοκομείο της Δράμας ίσως να έχει σε επίπεδο τεχνολογίας ένα από τα καλύτερα διαγνωστικά κέντρα σε Ακτινολογικό και Αξονικό επίπεδο. Σε συζήτηση που είχα με τον υπεύθυνο του τμήματος εκεί, πηγαίνοντας να δω ιδίοις όμμασι πως λειτουργεί αυτή η διαδικασία, πράγματι εντυπωσιάστηκα. Είναι ίσως η πρώτη φορά, που το δημόσιο έχει καλύτερα μηχανήματα απ’ ότι υπάρχουν έξω.»

Του Θανάση Πολυμένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου