Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τι κινήσεις κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές

Γρίφος για δυνατούς λύτες αποτελεί η υποψηφιότητα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για την διεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων. Πολλά είναι τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι με αποτέλεσμα να υπάρχει μία εσωτερική κομματική αντιπαράθεση μεταξύ του Αριστερού Ρεύματος που εκπροσωπεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και της ηγετικής ομάδας.

Ο Σύνδεσμος του ΣΥΡΙΖΑ “Ανοιχτή Πόλη” εκπροσωπήθηκε στις δημοτικές εκλογές το Νοέμβρη του 2010 από την Ελένη Πορτάλιου. Πλέον, πολλά είναι τα στελέχη της Κουμουνδούρου που δεν επιθυμούν να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερη υποψηφιότητα της κ. Πορτάλιου με αποτέλεσμα να υπάρξουν εσωκομματικές αντικρούσεις και εντάσεις. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ότι η κ. Πορτάλιου είναι ένα στέλεχος που γνωρίζει καλά τα αυτοδιοικητικά αλλά δεν είναι ικανό να “αντεπεξέλθει πλήρως στην κρισιμότητα της εποχής που έχει ο Δήμος Αθηναίων”. Ονόματα που επικρατούσαν μέχρι πρότινος για την υποψηφιότητα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτά των Δημήτρη Παπαδημούλη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, πράγμα όμως που δεν ισχύει. Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει τη μάχη με καταξιωμένο πρόσωπο υπερτοπικής ακτινοβολίας.
Σενάρια για υποψηφιότητα Λάκη Λαζόπουλου
Πολλά είναι τα σενάρια που ακούστηκαν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε πρόταση στον Λάκη Λαζόπουλου να κατεβεί υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων. Η αλήθεια είναι όμως ότι σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν στη “NewsMail” δεν ισχύει κάτι τέτοιο. “Δεν ισχύει ότι ο Λαζόπουλος θα κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αναληθή τα όσα λέγονται και γράφονται” δηλώνουν χαρακτηριστικά.
“Κλειδώνουν οι υποψηφιότητες στις Περιφέρειες”
Σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιθυμεί μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου να κλειδώσει υποψηφιότητες σε κάποιες περιφέρειες της Ελλάδας. Στην Περιφέρεια Αττικής φαίνεται να έχει “κλειδώσει” το όνομα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα. Με την υποψηφιότητα αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά ακόμα και την πρωτιά, καθώς όπως τονίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου: “Η Σοφία Σακοράφα, έχει πολλές ελπίδες. Συσπειρώνει δυνάμεις που προέρχονται από τον ευρύτερο αντιμνημονιακό χώρο”. Στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, φαίνεται να είναι επικρατέστερο το όνομα του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου.
Όσον αφορά την Θεσσαλία φαίνεται να επικρατεί κάποιος προβληματισμός. Και αυτό γιατί αν και επικρατέστερος είναι μέχρι στιγμής ο Κώστας Πουλάκης – υπεύθυνος αυτοδιοίκησης – η υποψηφιότητα του το 2010 δεν ήταν και “τόσο καλή” αφού είχε καταφέρει να πάρει μόνο 3%. “Ακούγεται” πολύ το όνομα της νεαρής βουλευτού Λάρισσας Ηρώς Διώτη, η οποία όμως “παίζει” και για το Δήμο της πόλης.
Για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, τα ονόματα που συζητούνται είναι αυτό του καθηγητή του ΑΠΘ και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγουνου, αλλά και του Μάρκου Μπόλαρη – υποψηφίου περιφερειάρχη με το ΠΑΣΟΚ το 2010 – ο οποίος έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος με τη στήριξη αριστερών δυνάμεων. Για την Κρήτη τρία είναι τα ονόματα που συζητούνται. Του βουλευτή Χανίων και σκιώδη υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη καθώς και των βουλευτών Μιχάλη Κριτσωτάκη και με λιγότερες πιθανότητες, του βουλευτή Γιώργου Μιχελογιαννάκη, ο οποίος προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ.
Πηγή: Εφημερίδα NewsMail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου