Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ΟΛΘ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Οριστικοποιήθηκε σήμερα, σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ Π. Θεοφανόπουλου, του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Σ. Αγγελούδη και του προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α. Ζηλιασκόπουλου, η συμφωνία μεταξύ του ΟΛΘ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για κοινή συνεργασία.

Στόχος είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και του σιδηροδρόμου ως προς την μεταφορά φορτίων στη Βόρειο Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Τουρκία.
Αναλυτικότερα, τους επόμενους τρεις μήνες αναμένεται να ξεκινήσει, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η σιδηροδρομική μεταφορά φορτίων στην Βόρεια Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Τουρκία, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σε συνδυασμό, ακόμη, με την εξέλιξη των έργων υποδομής του ΟΣΕ, θα ενισχυθεί η προοπτική μελλοντικής διείσδυσης στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, μέχρι τις χώρες της Βαλτικής και της Ρωσίας.
Για να ξεκινήσει αρχικά η συνεργασία αυτή με τις υπάρχουσες υποδομές, θα προωθηθούν από δυο έως τρία εβδομαδιαία δρομολόγια προς τα Σκόπια και την Σόφια, μεταφέροντας containers αλλά και χύδην φορτία.
 thestival.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου