Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Βενιζέλος: Η Ελλάδα μπορεί


«Η δανειακή στήριξη και το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής δεν ήταν μία καλή λύση, αλλά ήταν η καλύτερη προσφερόμενη λύση», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις Ευρωβουλευτών για το ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα.
Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, «αν δεν υπήρχε το δάνειο θα είχαμε ασύντακτη χρεοκοπία και οικονομική και κοινωνική κατάρρευση».

Ανέφερε ότι το πρόγραμμα προσαρμογής είναι έτσι διαρθρωμένο ώστε «παρά τα κατασκευαστικά λάθη που έγιναν και από τους σχεδιαστές του και από τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του, δεν έχει κοστίσει στον Ευρωπαίο φορολογούμενο ούτε ένα ευρώ.
«Το δάνειο εξυπηρετείται, οι εγγυήσεις που έχουν χορηγηθεί δεν θα καταπέσουν και μόνο μία περίπτωση υπάρχει να χρειαστεί να πληρώσουν Ευρωπαίοι φορολογούμενοι: να αποτύχει το πρόγραμμα και να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού και να πάψουν να ανακυκλώνουν μία άδικη συζήτηση για το αν η Ελλάδα μπορεί ή δεν μπορεί», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.
«Λοιπόν η Ελλάδα μπορεί, το χρέος μας έχει αναδιαρθρωθεί» διεμήνυσε ο κ. Βενιζέλος.

karfi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου