Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας παρουσιάζει Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης



Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2014,  προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση με τις Επιτροπές Γεωργίας, Αλιείας και Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να συζητήσει τις προτεραιότητες των τομέων αρμοδιότητας του Υπουργείου του κατά την Ελληνική Προεδρία. Στη συνάντηση με την Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, στις 21 Ιανουαρίου, ο Υπουργός θα εστιάσει στην υιοθέτηση των εξουσιοδοτικών πράξεων της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ, στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων, στα προγράμματα διανομής αγροτικών προϊόντων στα σχολεία, στο αναθεωρημένο καθεστώς των φρούτων και λαχανικών, στη βιολογική γεωργία, στην εναρμόνιση ορισμένων κανονισμών με τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, στις προοπτικές του γαλακτοκομικού τομέα, στη νησιωτική γεωργία.

Στη συνάντηση με την Επιτροπή Αλιείας, στις 22 Ιανουαρίου, η συζήτηση θα αφορά την έγκριση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ), την εφαρμογή της απαγόρευσης εκφόρτωσης αλιευμάτων, τις εργασίες σχετικά με τα πολυετή σχέδια διαχείρισης, την πρόταση για την αλιεία βαθέων υδάτων και τις άδειες αλιείας στα διεθνή ύδατα, καθώς και την εναρμόνιση κανονισμών στη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Επίσης, την ίδια ημέρα 22 Ιανουαρίου, στην Επιτροπή για το Περιβάλλον, ο Υπουργός θα παρουσιάσει συνοπτικά τις προτεραιότητες της Προεδρίας στη Γεωργία και Αλιεία και θα συζητήσει για το πακέτο των πέντε κανονισμών, γνωστών ως «καλύτερη υγεία ζώων και φυτών με στόχο την ασφαλέστερη διατροφική αλυσίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου