Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση Βενιζέλου - Κέρι στην Ουάσινγκτον

Με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συναντηθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον.
Το τετ-α-τετ του υπουργού των Εξωτερικών με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οριστικοποιήθηκε την

Παρασκευή.

Στις συνομιλίες των κυρίων Κέρι και Βενιζέλου θα τεθούν η οικονομική κρίση, οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και το θέμα της τρομοκρατίας, το οποίο επανέρχεται ψηλά στην ατζέντα της αμερικανικής διπλωματίας μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι Αμερικανοί, που θεωρούν τη «17Ν» ενεργή τρομοκρατική οργάνωση, έχουν στείλει στην Αθήνα το ξεκάθαρο μήνυμα: «Βρείτε τον Ξηρό και συλλάβετέ τον».

Εκτός από τη συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσινγκτον ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνομιλίες με μέλη του Κογκρέσου και θα εκφωνήσει ομιλίες σε αμερικανικά «think tanks».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα μεταβεί στην αμερικανική πρωτεύουσα απ' ευθείας από το Παρίσι, όπου θα βρίσκεται την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 13 και 14 Ιανουαρίου. Στη γαλλική πρωτεύουσα ο κ. Βενιζέλος θα έχει διαβουλεύσεις με τον ομόλογό του, Λοράν Φαμπιούς, τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, αλλά και τον γραμματέα του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος.

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών - Άμυνας της Γαλλικής Γερουσίας, παρουσία μελών της Ομάδας φιλίας Ελλάδας-Γαλλίας, όπου θα παρουσιάσει και τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας.

Συνολικά οκτώ ημέρες θα βρίσκεται εκτός Ελλάδος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αφού οι επισκέψεις του σε Γαλλία-ΗΠΑ και Βέλγιο ξεκινούν μεθαύριο 13 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 21 Ιανουαρίου, οπότε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει στην Αθήνα.
 
Επιστρέφοντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου για τις 20 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερκών Υποθέσεων, η πρώτη κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας.

Την επομένη, και πάλι στη βελγική πρωτεύουσα, ο υπουργός των Εξωτερικών θα προεδρεύσει της διακυβερνητικής διάσκεψης ΕΕ-Σερβίας.


karfi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου