Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ν. Ανδρουλάκης καλεί ΔΗΜΑΡ και Λοβέρδο σε συμπόρευση

Σχετικά με την επίσκεψη στην Κεφαλονιά

«Εκτιμώ ότι πρέπει να κηρυχθεί σεισμόπληκτη η Κεφαλονιά, ώστε να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Αυτό είναι και το βασικό αίτημα των κατοίκων. Και βέβαια, σε αυτό το πλαίσιο, πέρα από το κλιμάκιο του ΤΕΕ και του Υπουργείου Υποδομών που ήρθε για τους ελέγχους, επόμενο βήμα είναι να έρθει μόνιμο κλιμάκιο μηχανικών ώστε να προχωρήσει άμεσα η απαραίτητη καταγραφή και διαχείριση της αποκατάστασης.»




Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

«Δεν είναι δυνατόν να γίνονται εκλογές ανά ένα ή δυο χρόνια εν μέσω κρίσης και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει το βασικό στόχο της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, για τον οποίο καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Εάν δεν κλείσει αυτός ο κύκλος θεωρώ ότι οποιαδήποτε συζήτηση περί εκλογών είναι καταστροφική.»

 

Σχετικά με την προσπάθεια απαξίωσης του έργου και της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ

«Στην ιστορική του πορεία το ΠΑΣΟΚ έκανε και λάθη. Αλλά πρέπει να αποτιμήσουμε με δίκαιο τρόπο τα πράγματα  και  όχι να προσπαθούμε να απαξιώνουμε συλλήβδην την ιστορία της παράταξης και να ταυτίζουμε τον Ανδρέα Παπανδρέου με τη σημερινή οικονομική κρίση. Μην ξεχνάμε ότι η κρίση ξεκίνησε το 2008 – 2009 και ο Ανδρέας Παπανδρέου απεβίωσε το 1996. Δε μπορούμε να συγχέουμε την οικονομική και δημοσιονομική πολιτική της δεκαετίας του ’80, όπου το 1/3 των Ελλήνων ήταν εκτός κοινωνικού πλαισίου και ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων,  με τη δημοσιονομική πολιτική που ασκήθηκε μέσα στο ευρώ, η οποία ξεκίνησε το 2004 επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και κορυφώθηκε το 2009. Τότε, που ενώ είχε ξεσπάσει η κρίση, ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Καραμανλής έλεγε ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη. Θεωρώ άδικο να ξεχνάμε όλα αυτά που έκανε η Νέα Δημοκρατία και να μεταβιβάζουμε τις ευθύνες σε έναν άνθρωπο που πέθανε 13 χρόνια πριν την κρίση.»

Σχετικά με τη Συνδιάσκεψη και την Κεντροαριστερά

  • «Στη Συνδιάσκεψη που θα γίνει μάλλον στις αρχές του Μαρτίου, παρουσία του Μάρτιν Σουλτς, θα διαμορφωθεί το πολιτικό πλαίσιο για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε ως σοσιαλδημοκράτες προς μια νέα Ευρώπη. Γιατί σήμερα οι δημοσιονομικές επιλογές της Ευρώπης είναι αυτές οι οποίες θέτουν καταστροφικές παραμέτρους στην ελληνική κι ευρωπαϊκή οικονομία, δεν βοηθούν την ανάπτυξη, διευρύνουν τα ποσοστά ανεργίας των νέων και αυξάνουν τις ανισότητες. Αυτή η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης θα γίνει ανοιχτό κάλεσμα και όσοι πιστεύουν σε αυτό το ιδεολογικό πλαίσιο, είναι ευπρόσδεκτοι. Και ο κ Λοβέρδος και η ΔΗΜΑΡ και όλες οι κινήσεις, όπως οι 58. Η αξία αυτής της προσπάθειας είναι να γίνει ένας ανοιχτός δημοκρατικός διάλογος για να υπάρξει μια τρίτη προοδευτική επιλογή για τον ελληνικό λαό, μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.»
  • «Ο χώρος της Κεντροαριστεράς, πρέπει να προσδιοριστεί με πολιτικούς όρους και όχι με γεωγραφικούς. Οφείλουμε να απευθυνθούμε στους πολίτες με μια άλλη ατζέντα και αυτή είναι η αξία ενός ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου. Πιστεύω ότι και η Δημοκρατική Αριστερά και άλλοι φορείς, πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτόν το διάλογο. Είναι αναγκαιότητα, διότι σήμερα τι έχουμε; Έχουμε από τη μια, μια κυβέρνηση η οποία πράττει στο βωμό μιας συγκεκριμένης πολιτικής κι ενδεχομένως να κάνει και λάθη, κι από την άλλη, έχουμε μια πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι εντός του ευρώ, μπορεί να μην υπάρχουν ευρωπαϊκές δεσμεύσεις. Αυτό είναι μεγάλη κοροϊδία. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο παλαιός Συνασπισμός, έχει υπογράψει τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Την ψήφισε στην ελληνική Βουλή. Άρα δεν καταλαβαίνει ότι και χωρίς μνημόνιο η χώρα έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις;»
  • «Θεωρώ ότι οι κοινωνικές δυνάμεις της Δημοκρατικής Αριστεράς θα συνεργαστούν σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης σε διάφορους δήμους της χώρας με το ΠΑΣΟΚ, όπως έγινε και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, όπως συμβαίνει και στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Αυτές οι σχέσεις σε επίπεδο βάσης είναι παραδοσιακές.»
  •  
  • e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου