Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Δαμανάκη: Πολύ σημαντικό βήμα η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

«Η συνταγή των συνεχόμενων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο» αναφέρει η Μαρία Δαμανάκη, Επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας της ΕΕ.
Μιλώντας στη «Ναυτεεμπορική», η κυρία Δαμανάκη αναφέρει «εχω πει πως ο μόνος δρόμος για να απαλλαγεί η χώρα από τα κάθε μορφής μνημόνια και την ιδιότυπη επιτήρηση στην οποία βρίσκεται, είναι η επιστροφή της στις αγορές. Προφανώς για να συμβεί αυτό χρειάζεται να συντρέξουν συγκεκριμένες
προϋποθέσεις, μία από τις οποίες είναι και το διαπιστωμένο πλέον πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά όχι μόνο.
Η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις είναι ένας επίσης κρίσιμος παράγοντας, που θα επιτρέψει στη χώρα να πείσει τις αγορές και να δανειστεί έστω και μερικώς με στοιχειωδώς αποδεκτά επιτόκια», δηλώνει η Επίτροπος.
Σχολιάζοντας τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση η Επίτροπος σημείωσε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή «εάν θέλουμε να βαδίσει η χώρα με σταθερότητα στον ευρωπαϊκό δρόμο».
«Όσο και αν σήμερα υπάρχει αγανάκτηση και δυσφορία για τις δύσκολες αποφάσεις που οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να πάρουν, είμαι βέβαιη πως οι Έλληνες πολίτες στη μεγάλη τους πλειοψηφία τελικά θα τις επιδοκιμάσουν. Πιστεύω ότι είναι πολλοί αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε κόβοντας μισθούς και συντάξεις», πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στη νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική, η κυρία Δαμανάκη διεμήνυσε ότι η Ε.Ε. δεν θα είναι πια μόνο ο πρώτος καταναλωτής αλλά και ο πρώτος παίκτης στη διεθνή σκηνή στα θέματα αλιείας. Η ίδια διαβλέπει σημαντικές ευκαιρίες και για την Ελλάδα μέσα από το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για τη «γαλάζια» ενέργεια.

thepaper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου