Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ : συνεχίζεται το «σβήσε - γράψε» για τους περιφερειάρχες

Σε αναζήτηση προσώπων που θα μπορούσαν να ηγηθούν των περιφερειακών ψηφοδελτίων σε σημαντικές περιφέρειες όπως αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ ενώ η ΔΗΜΑΡ αργά αλλά σταθερά προωθεί την υποψηφιότητα κεντρικών πολιτικών στελεχών και βουλευτών στις μάχες για την διεκδίκηση των περιφερειών.
Ενόψει της κρίσιμης πολιτικής αναμέτρησης τα εκλογικά επιτελεία
των κομμάτων της κεντροαριστεράς σβήνουν και ξαναγράφουν αλλά και «μετρούν» ονόματα σε δημοσκοπήσεις που θα μπορούσαν να ηγηθούν των περιφερειακών ψηφοδελτίων. Σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα στηρίξει το ένα κόμμα το άλλο εάν περάσει στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που συζητούνται από τα δύο κόμματα για τις 13 περιφέρειες είναι:
Περιφέρεια Αττικής:
Ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός θα έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ ενώ στο παιχνίδι της διεκδίκησης έχει μπει και ο βουλευτής Αττικής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου ως ανεξάρτητος υποψήφιος, χωρίς να ζητήσει το χρίσμα της Αγίου Κωνσταντίνου. Η υποψηφιότητα Παχατουρίδη όπως που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες η οποία θα έχει την κρυφή υποστήριξη της Συγγρού φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Γιάννη Σγουρό καθώς ο Ανδρέας Παχατουρίδης έχει μεγάλη διεισδυτικότητα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Περιφέρεια Πελοποννήσου:
Ένα σημαντικό τμήμα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν τον Πέτρο Τατούλη στις προηγούμενες εκλογές έχουν ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσουν από το ψηφοδέλτιο. Έχουν προσεγγίσει τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής του ψηφοδελτίου που θα στηριχτεί από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Περιφέρεια Κρήτης:
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα στηριχτεί ο νυν Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος διαθέτει σημαντικές πιθανότητες να επανεκλέγεί. Στην ΔΗΜΑΡ επικεφαλής του περιφερειακού ψηφοδελτίου θα τεθεί το στέλεχος του κόμματος Κώστας Ανιψητάκης.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων:
Η ΔΗΜΑΡ δεν έχει ακόμα αποφασίσει αλλά στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται να καταλήγουν στην επιλογή της βουλευτού Κέρκυρας Άντζελας Γκερέκου.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:
Ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας που έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσει ξανά την θέση του περιφερειάρχη ενώ από την ΔΗΜΑΡ στον στίβο των εκλογών θα πέσει μάλλον ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:
Η ανακοίνωση του νυν Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά ότι δεν θα κατέλθει εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης ανοίγει τον δρόμο στην υποψηφιότητα του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και πρώην δήμαρχου Χαλκίδας Γιάννη Αναγνωστάκη να διεκδικήσει ένα τμήμα των κεντροαριστερών ψηφοφόρων. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταλήξει ακόμα στην υποψηφιότητα που θα υποστηρίξει και συζητούνται τα ονόματα του Συμεών Κεδίκογλου και της Κατερίνας Μπατζελή.

Περιφέρεια Θεσσαλίας:
Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον Βασίλη Εξαρχο ή τη Σούλα Μερεντίτη ανώ η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις για την υποψηφιότητα που θα στηρίξει.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:
Ο πρώην υπουργός Μάρκος Μπόλαρης που θα υποστηριχτεί από την ΔΗΜΑΡ είναι κόκκινο πανί για το ΠΑΣΟΚ που συζητά τον Άγγελο Τόλκα ή την Εύα Καϊλή.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:
Η ΔΗΜΑΡ θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Ντόρας Τσικαρδάνη η οποία είναι μέλος της Ε.Ε. του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ θα κατέλθει ξανά με τον Κ. Παπαϊορδανίδη (που είχε χάσει με μικρή διαφορά το 2010)

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης:
Στην σίγουρη λύση του νυν περιφερειάρχη Κώστα Γιαννακίδη έχει καταλήξει το ΠΑΣΟΚ ενώ η ΔΗΜΑΡ αναζητά υποψήφιο.

Περιφέρεια Ηπείρου:
Κοινή κάθοδος ΔΗΜΑΡ- ΠΑΣΟΚ «ψήνεται» στην Ήπειρο αφού οι περιφερειακές παρατάξεις των δύο χώρων έχουν αποφασίσει να ενωθούν. Έτσι όσοι έμεινα από την παράταξη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Αργύρη και η παράταξη του Γ. Ζάψα της ΔΗΜΑΡ θα αναζητήσουν από κοινού υποψήφιο. Συζητείται η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Κατσούρα ή του πρώην δήμαρχου Κ. Χατζιεφραιμίδη.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:
Ο Γιάννης Μαχαιρίδης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ ενώ η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να στηρίξει τον Στ. Μπενέτο που θα υποστηριχτεί ως ανεξάρτητος υποψήφιος και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Ο νυν περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής διεκδικεί την επανεκλογή του με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και πιθανότατα και της ΔΗΜΑΡ.

THETOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου