Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η Εύα το Μήλο και η Θεσσαλονίκη

Tης Γεωργίας Σαδανα
Στο κενό έπεσε η προσπάθεια αναζήτησης κοινού υποψηφίου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στα μέσα της εβδομάδας.
Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, προκειμένου να επιστρέψει δυναμικά στην ενεργό πολιτική μάχη, διεκδικώντας με το ΠΑΣΟΚ την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η νεαρή πολιτικός, που βρέθηκε εκτός Βουλής στις τελευταίες εκλογές, φαντάζει ιδανική επιλογή για το «πράσινο» στρατόπεδο, την ώρα που μαίνεται ο «γαλάζιος» εμφύλιος μεταξύ Απόστολου Τζιτζικώστα και Γιάννη Ιωαννίδη στην Νέα Δημοκρατία.
Η επιλογή της Εύας Καϊλή θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την ενασχόληση της νέας γενιάς πολιτικών στελεχών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτιμούν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, που προσβλέπουν και σε ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα. Το φλέρτ του Κινήματος με την πρώην βουλευτή εξελίσσεται δυναμικά τις τελευταίες ημέρες, μολονότι η κ. Καϊλή δεν έχει δώσει ακόμη από την πλευρά της το πράσινο φως, παρά τις διαδοχικές συναντήσεις.
Άλλωστε, η επιλογή από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ της βουλευτή Δέσποινας Χαραλαμπίδου ως υποψήφιας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανοίγει το δρόμο για μια αναμέτρηση με έντονο «άρωμα γυναίκας» στην ατμόσφαιρα του ελληνικού βορρά.
Η μάχη για τη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας αναμένεται σκληρή και μετρά ακόμη μια υποψηφιότητα, αυτή του Μάρκου Μπόλαρη. Ο κ. Μπόλαρης επεξεργάζεται το συνδυασμό του, που περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες πολλά γνωστά πρόσωπα της Θεσσαλονίκης και έχει δώσει τα χέρια με τη Δημοκρατική Αριστερά.
Αυτή η συμμαχία του ανεξάρτητου βουλευτή Σερρών με την Αγίου Κωνσταντίνου υπήρξε και η αιτία της διαφοροποίησης μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που συναντήθηκαν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, προκειμένου να διερευνήσουν το ενδεχόμενο κοινής υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η συνάντηση έληξε χωρίς συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, αν και η εκπροσώπηση σε κομματικό επίπεδο ήταν η υψηλότερη δυνατή. Τόσο ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Χρόνης Μακρίδης, όσο και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης εμφανίστηκαν δεκτικοί σε πρόταση που θα αφορούσε πρόσωπο προερχόμενο από τη Δημοκρατική Αριστερά ή δεν θα ανήκε αναγκαστικά στα 2 κόμματα, θέτοντας ωστόσο βέτο για την περίπτωση Μπόλαρη.
Θεωρώντας την υποψηφιότητα του τελευταίου νικηφόρα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Δημητρακάς, ο γραμματέας του Περιφερειακού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Σπίγγος, ο Βαγγέλης Ζορκάδης, μέλος της Εκτελεστική Επιτροπής και ο επικεφαλής της παράταξης στο περιφερειακό συμβούλιο, Αδάμ Δράγας, γνωστοποίησαν ότι έχει επέλθει προσέγγιση με την παράταξη του Μάρκου Μπόλαρη, με τις ανακοινώσεις να επίκεινται τις τελευταίες ημέρες.
Άλλωστε, η ροή στελεχών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ προς την Αγίου Κωνσταντίνου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς στους κόλπους της Δημοκρατικής Αριστεράς προσχώρησε ο πρώην βουλευτής του Κινήματος στη Χαλκιδική, Αργύρης Λαφαζάνης, όπως και ο Θύμιος Σώκος, που θα διεκδικήσει για λογαριασμό του κόμματος του Φώτη Κουβέλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Tης Γεωργίας Σαδανα.  
Πηγή newsmail 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου