Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ανδρουλάκης: «Στόχος είναι να εκλεγούν δύο ευρωβουλευτές»

«Θεωρώ ότι το κάνει εκ του πονηρού (ο κ. Σαμαράς), διότι δεν το κάνει γενικά για τις εκλογές. Κατεβαίνουν άνθρωποι με το χρίσμα της Ν.Δ. υποψήφιοι, ενώ είναι ήδη βουλευτές. Ή το κάνεις συνολικά και φέρνεις μια νέα κουλτούρα και αντίληψη του πολιτικού συστήματος ή το κάνεις ad hoc για άλλους λόγους. Θεσμικά, το ΠΑΣΟΚ αν πάρει μια τέτοια απόφαση, πρέπει να
την πάρει σε όλα τα επίπεδα, είτε αφορά δημάρχους είτε αφορά το ευρωψηφοδέλτιο» τόνισε στο ρ/σ ΒΗΜΑ FM, o Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης για το ασυμβίβαστο βουλευτών και υποψηφίων ευρωβουλευτών, προσθέτοντας: «Είναι μια απόφαση που πρέπει πρώτα να τη συζητήσουμε. Άποψή μου πάντα ήταν ότι πρέπει να υπάρχουν ασυμβίβαστα όταν κάποιος έχει ειδικά προνόμια και να τον βάζουμε να τα χειρίζεται αυτά. Δεν μπορούμε να βάζουμε ανθρώπους σε έναν αγώνα που δεν έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν σε σχέση με τα προνόμια που έχουν άλλοι».
Αναφορικά με την ευρωλίστα των «58», «Στόχος είναι να εκλεγούν δύο ευρωβουλευτές. Το θέμα είναι ποιοι θα είναι αυτοί οι άνθρωποι ή αν θα είναι ο ένας από το ΠΑΣΟΚ και ο άλλος από κάπου αλλού ή είναι η ύπαρξη αυτού του χώρου;» διερωτήθηκε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, καταλήγοντας: «για μένα είναι η ύπαρξη αυτού του χώρου και πρέπει να σηματοδοτηθεί με τους καλύτερους όρους η «Ελιά» και για τις ευρωεκλογές, με μια νέα ατζέντα. Τώρα, αν πάμε στη συζήτηση γιατί μπήκε ο σταυρός… Δηλαδή, τι ήταν; Καλύτερα όταν μαζευόταν ο πρόεδρος με μια παρέα και αποφάσιζε ποιοι θα είναι οι εκάστοτε ευρωβουλευτές; Τελικά, θέλουμε η Κεντροαριστερά να είναι πρωτοπόρα ή δέσμια παλαιών αντιλήψεων;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου