Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει τα εκλογικά του ρέστα στην υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου

Τα εκλογικά τους ρέστα στην υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου στην περιφέρεια Αττικής, ποντάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι η εκλογική της επίδοση είναι σημαντική, αφού θα επηρεάσει και τη μάχη των ευρωεκλογών.
Στην Κουμουνδούρου τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, αλλά τα μηνύματα που έρχονται από τις οργανώσεις του κόμματος σε

όλη τη χώρα, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής της μετατροπής των τοπικών εκλογών, σε γενικό δημοψήφισμα κατά της συγκυβέρνησης.
Αντιθέτως, δημιουργούν κλίμα έντονου προβληματισμού για τις επιδόσεις των υποψηφίων, τους οποίους στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντας την μάχη του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα πριν από τις Ευρωεκλογές, στο μεγάλο πονοκέφαλο των επιτελών του κυρίου Τσίπρα.

Ένα εφιαλτικό ενδεχόμενο πάνω από την Κουμουνδούρου
Και αυτό γιατί φαντάζει ως εφιάλτης το πιθανό ενδεχόμενο, στον δεύτερο γύρο τοπικών εκλογών που συμπίπτουν με τις Ευρωεκλογές, να μην υπάρχει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στους μεγάλους δήμους της χώρας ( Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς), αλλά και στις πολυπληθέστερες περιφέρειες της χώρας ( Αττική, Κεντρική Μακεδονία).
Δεν θα έχουν κίνητρο να πάνε στις κάλπες
Το ενδεχόμενο αυτό, θα στερήσει σε μεγάλο βαθμό το κίνητρο στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή των εκλογών, ενώ οι ψηφοφόροι των κομμάτων της συγκυβέρνησης θα έχουν το κίνητρο της επιλογής των υποψηφίων των κομμάτων τους.
Στα παραπάνω, όπως, αναφέρουν χαρακτηριστικά αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να προστεθεί και το «Ποτάμι» στο οποίο προσέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόροι νέων ηλικιών, στους οποίους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κυριαρχούσε.
Η εκτίμηση ότι ο πρώτος γύρος των τοπικών εκλογών δεν θα έχει και τόσο καλά αποτελέσματα, ήταν, η αιτία της κόντρας με την κυβέρνησης, για την ημερομηνία διεξαγωγής του. Η Κουμουνδούρου ήθελε να συμπίπτει ο πρώτος και όχι ο δεύτερος γύρος με τις Ευρωεκλογές.

Η Δούρου έγινε κομβικό πρόσωπο
Το αντίδοτο στο να βρεθεί μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκτιμήθηκε στην Κουμουνδούρου είναι να δοθεί βάρος, να παιχτούν τα «αυτοδιοικητικά ρέστα» του κόμματος, όπως λέγεται, στην υποψηφιότητα της κυρίας Δούρου. Γιατί οι μετρήσεις αλλά και η δυναμική της υποψηφιότητάς της, εκτιμάται ότι θα την φέρουν στον δεύτερο γύρο, άρα θα κινητοποιήσουν την Κυριακή των εκλογών τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο Λεκανοπέδιο.

Γιατί Δούρου και Σγουρός «χτυπάνε» Κουμουτσάκο
Προς αυτή την κατεύθυνση, εκτιμήθηκε ότι ο κρίκος που θα πρέπει να αποδυναμωθεί είναι
η υποψηφιότητα του κυρίου Κουμουτσάκου. Προς τα εκεί κυρίως στόχευε η κίνηση της παραίτησης της από το βουλευτικό αξίωμα.

Την σκυτάλη της πίεσης προς τον κύριο Κουμουτσάκο να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής, πήρε σήμερα το πρωί ο Γιάννης Σγουρός που αφού χαρακτήρισε θετική την κίνηση της κ. Δούρου κάλεσε τον κύριο Κουμουτσάκο να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής.
Τι συνδέει τον περιφερειάρχη Αττικής με την αντίπαλο του; Η επιθυμία να βρεθεί εκτός δεύτερου γύρου η υποψηφιότητα της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει υποψήφιο στο δεύτερο γύρο στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Και ο κύριος Σγουρός την (φανερή) υποστήριξη των δημάρχων της ΝΔ, που εκτιμά ότι θα οδηγήσουν στην ανανέωση της θητείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου