Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρό



O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη Αττικής,   κ. Ιωάννη Σγουρό.
 Στη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η στενή συνεργασία που επιδιώκει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αναπτύξει με τις Περιφέρειες, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης κατά  τη νέα προγραμματική
περίοδο 2014-2020.


Ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης επεσήμανε ότι οι δυνατότητες συμπράξεων με τις Περιφέρειες είναι πολλές και  δύνανται να επιλέξουν τις δικές τους παρεμβάσεις στον τομέα της χρήσης των υδάτινων πόρων, σε δράσεις βελτίωσης και υποστήριξης των βοσκοτόπων και στην ενίσχυση της εφαρμοσμένης έρευνας και της καινοτομίας, με παράλληλη συμβολή των ίδιων των Περιφερειών με πόρους από άλλα Ευρωπαϊκά Ταμεία.



Οι κοινές αυτές δράσεις Υπουργείου και Περιφερειών, όπως τόνισε ο κ. Τσαυτάρης, αποσκοπούν στην ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα σε όλη την Περιφέρεια, στην τοπική ανάπτυξη μέσω της πλήρους αξιοποίησης του Προγράμματος CLLD, στη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων με τη δημιουργία θερμοκοιτίδων, στην ενίσχυση των νέων αγροτών, στην αναβάθμιση των υποδομών, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην τόνωση του επενδυτικού κλίματος και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.



Με την ευκαιρία της συνάντησης και εστιάζοντας στην Περιφέρεια Αττικής, έγινε ανταλλαγή απόψεων με στόχο την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα και της μεταποίησης και στην Περιφέρεια Αττικής, χώρο σημαντικό, όχι μόνο για την πρωτογενή παραγωγή, ειδικά για την ανάπτυξη της περιαστικής Ζώνης και το ρόλο της στην προμήθεια φρέσκων προϊόντων στο αστικό κέντρο, αλλά και για το μεγάλο μεταποιητικό κλάδο και την εμπορική δραστηριότητα στον αγροδιατροφικό τομέα.



Επίσης, κατά τη συνάντηση, έγινε ιδιαίτερη μνεία και για το τρέχον πρόγραμμα Νέων Αγροτών του ΥπΑΑΤ και τις νέες δυνατότητες που προσφέρει, με τη συμπερίληψη στην τρέχουσα Προκήρυξη των νησιών: Αίγινα, Αγκίστρι, Σαλαμίνα, Πόρος, Σπέτσες Ύδρα, Κύθηρα και Αντικύθηρα.



Στη συνάντηση παρευρέθησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ κ. Μόσχος Κορασίδης, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρης Ιατρίδης, καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής κ. Λάμπρος Πάσχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου