Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η έξοδος στις αγορές … φέρνει πιο κοντά Παπανδρέου και Βενιζέλο

Eμπλεξαν οι …γραμμές του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αφού η έξοδος της χώρας στις αγορές φαίνεται ότι έφερε του δύο πολιτικούς πιο κοντά τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων. 
Ο Γιώργος Παπανδρέου υπερασπιζόμενος την διετία της πρωθυπουργίας του από το 2010 έως και το 2012, επισήμανε την αρνητική στάση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι χάθηκαν δύο πολύτιμα χρόνια υπονοώντας σαφέστατα ότι εάν ο Αντώνης Σαμαράς είχε βάλει «πλάτη» στην
κυβέρνηση την επίμαχη περίοδο τότε η χώρα θα είχε βγει νωρίτερα στις αγορές. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν πιο διακριτικός για την ΝΔ καθώς στην συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ χτες το απόγευμα όπου κάλεσε το σύνολο των ιστορικών στελεχών του κόμματος να στηρίξουν την Ελιά, δήλωσε ότι το 95% της επιτυχίας της χώρας οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ. Η δήλωσή του αφορούσε και την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου για τον οποίο τόνισε ότι «δικαιούται να πει την άποψή του». Αφησε όμως αιχμές κατά του πρώην Πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι «δεν είναι ημέρα για αντιδικίες και κατατμήσεις περιόδων». 
Η ανακωχή των δύο πολιτικών φαίνεται να έχει ημερομηνία λήξης την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών
Με αφορμή την έξοδο της χώρας στις αγορές και ενόψει των ευρωεκλογών, το όλον ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να διαμορφώσει διαχωριστικές γραμμές από τη ΝΔ ενώ παρατηρείται διαφορά στον τόνο και το ύφος της αντιπαράθεσης μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρώην Πρωθυπουργός κατηγόρησε ευθέως την ΝΔ για τα Ζάππεια ενώ ο Ευάγελος Βενιζέλος άφησε αιχμές για την στάση του κυβερνώντος κόμματος την διετία 2010-2012. Όμως σε επίπεδο στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει στην βουλή η επιχείρηση «διαχωριστικές γραμμές από τη ΝΔ» αφού τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάρις Κουκουλόπουλος όσο και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Τάκης Ρήγας ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης το κοινοβούλιο με τη ΝΔ θυμίζοντας τις παλιότερες προτάσεις των ισοδύναμων μέτρων που είχε καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς. 
Παράλληλα το φαινόμενο της διαβάθμισης στην αντιπαράθεση παρατηρείται και στις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου σε σχέση με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «παράσιτο του Μνημονίου» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για έλλειψη στρατηγικής σχετικά με το Μνημόνιο και την χρηματοδότηση από τις αγορές. 
Σε κάθε περίπτωση,  συνισταμένη των δηλώσεων του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου αποτελεί η επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι διαχωριστικές γραμμές από τη ΝΔ καταγράφοντας με σαφή τρόπο την «ανακωχή» μεταξύ των δύο ανδρών μετά την σύγκρουση για την καταψήφιση του άρθρου που αφορούσε  την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον πρώην Πρωθυπουργό. Μια ανακωχή η οποία όπως αναφέρουν συνεργάτες των δύο πολιτικών φαίνεται να έχει ημερομηνία λήξης την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών.  
φωτογραφία: eurokinissi
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου