Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με… Βενιζέλο: Η κυβέρνηση τελειώνει, αν χάσει στις 25

 «Να τελειώνουμε με τα μνημόνια και τους πολιτικούς της καταστροφής», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος - Εστίασε τα βέλη του στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, λέγοντας ότι είναι «κομπάρσος ακόμα και στην κατάπτωση» - Η τελική ευθεία της προεκλογικής σύγκρουσης αποκτά «άγρια ομορφιά» Τέτοια… σύμπτωση απόψεων μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και ΣΥΡΙΖΑ δεν την περίμενε κανείς:


το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμφωνεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επαυξάνει μάλιστα, ότι εάν υπάρξει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με σημαντική διαφορά στις ευρωεκλογές τότε η σημερινή κυβέρνηση τελειώνει.

Ο κ. Βενιζέλος βέβαια το έθεσε από την οπτική του δικού του κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, ή ακριβέστερα της Ελιάς, όπως κατεβαίνει στις εκλογές ο χώρος του. Εάν δηλαδή συρρικνωθεί η Ελιά δεν μπορεί πλέον να στηρίζει την συνεργασία με την ΝΔ και μάλιστα ανεξάρτητα από την ακριβή διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φροντίζουν να επιβεβαιώσουν το δίλλημα που θέτει ο κ. Βενιζέλος, καθώς εξαρχής ο στόχος της Κουμουνδούρου ήταν να μην υπάρξει χαλαρή ψήφος στις ευρωεκλογές, αλλά η αναμέτρηση να έχει χαρακτήρα δημοψηφίσματος, κάτι που αποτυπώθηκε και από το σύνθημα «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν».

Υπό αυτό το πρίσμα η τελική ευθεία της προεκλογικής σύγκρουσης αποκτά άγρια ομορφιά, καθώς δεν είναι πια μόνο το μέτωπο Σαμαράς – Τσίπρας, αλλά και εκείνο ανάμεσα σε Τσίπρα και Βενιζέλο, που αναμένεται να τραβήξει την προσοχή, καθώς οι δυο τους έχουν μακρά παράδοση σε σκληρές μονομαχίες, μέσα και έξω από τη Βουλή και μάλιστα με ακραίες εκφράσεις και προσωπικές επιθέσεις ο ένας εναντίον του άλλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να σηκώσει το ιδιότυπο γάντι που πέταξε στο πολιτικό σκηνικό τις τελευταίες ημέρες ο κ. Βενιζέλος και μιλώντας στην Καλαμάτα το βράδυ της Τετάρτης διαμήνυσε ότι οι ευρωεκλογές «θα σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης. Δεν είναι χαλαρό πανηγύρι όπως τις παρουσίαζαν μέχρι χθες, αλλά αποφασιστική μάχη».

«Να τελειώνουμε με τα μνημόνια και τους πολιτικούς της καταστροφής, να τελειώνουμε με το παλιό και διεφθαρμένο. Γιατί αν δεν τελειώσουμε θα μας τελειώσουν» τόνισε.

Νωρίτερα στελέχη όπως ο Νίκος Βούτσης και ο Γιώργος Σταθάκης είχαν ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση καθαρής διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ θα σημαίνει ότι υπάρχει θέμα κυβέρνησης, κάτι που θα το θέσει το κόμμα τους την επομένη των ευρωεκλογών.

«Έχει δίκιο να φοβάται ο κ.Βενιζέλος»

Θεωρώντας ανοιχτά πλέον τον κ. Βενιζέλο ως τον αδύναμο κρίκο του κυβερνητικού συνασπισμού ο κ. Τσίπρας εστίασε τα βέλη του στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

«Ο κ. Βενιζέλος περιφέρει τον τρόμο του και έφτασε τελευταία να εκβιάζει ότι αν καταποντιστεί θα καταρρεύσει και η κυβέρνηση. Ποιους θέλει να εκβιάσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; Τους πολίτες που αν δεν τον ψηφίσουν θα στερηθούν από το προνόμιο να τους καταστρέφει ο Σαμαράς με τη δική του στήριξη; Ή τους ισχυρούς εκείνους εγχώριους και διεθνείς παράγοντες που στηρίζουν την κυβέρνηση για να επιβάλουν το καθεστώς τους;  Μήπως φοβάται ο κύριος Βενιζέλος ότι θα τον εγκαταλείψουν, όπως ακριβώς τους προκατόχους του, στο έλεος της εκλογικής αισχύνης και της λαϊκής κατακραυγής;», αναρωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι ο Ευ. Βενιζέλος« έχει δίκιο να φοβάται. Γιατί εκτός των άλλων μπορεί μαζί με τη στήριξή τους να άρουν και την ασυλία, που του έχουν μέχρι σήμερα παραχωρήσει».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι κομπάρσος ακόμα και στην κατάπτωση, με μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Αντ. Σαμαρά. «Αυτός έκανε ευαγγέλιο της κυβέρνησής του την ατζέντα της Χρυσής Αυγής.  Πιάστηκε επ' αυτοφώρω να συνωμοτεί με κατηγορούμενους για εγκληματικές πράξεις νεοναζί, μέσω του φίλου και ταχυδρόμου του Μπαλτάκου.  Ακρωτηριάζει συστηματικά τη δημοκρατία, γελοιοποιεί τη Βουλή, ακυρώνει το σύνταγμα, για να περάσει τη βαρβαρότητα των μνημονίων.  Κήρυξε εκτός νόμου το διάλογο και έγινε ο ηγεμόνας των μονολόγων.  Έκανε την πολιτική, υπηρέτρια των μνημονίων, τα μνημόνια δυνάστη της δημοκρατίας, και τους Έλληνες παρίες της Ευρώπης. Και ενώ εμφανίζεται ως μεγάλος μεταρρυθμιστής δεν είναι παρά ο κορυφαίος εκπρόσωπος ενός πολιτικού συστήματος που αποσυντίθεται την ίδια στιγμή που καταστρέφει με τα μνημόνια τη χώρα».


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου