Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

TO ΠΡΩΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ...

Ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό την ερχόμενη Δευτέρα το πρώτο Κέντρο Πρόληψης Υγείας της χώρας, δίνοντας παράλληλα και την «πρωτιά» στον δήμο Αμαρουσίου με ευθύνη του οποίου θα λειτουργεί η νέα δομή υγείας.
Το ΚΕΠ Yγείας θα παρέχει τη δυνατότητα στους υγιείς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν
νοσήσουν. Τα κύρια νοσήματα για τα οποία θα αναλάβει το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αμαρουσίου τον προσυμπτωματικό έλεγχο είναι τέσσερις μορφές καρκίνου -προστάτη, μαστού, παχέος εντέρου, τραχήλου της μήτρας-, το μελάνωμα καθώς και δυο καρδιαγγειακά νοσήματα που αφορούν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και τη ρήξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.

Κάθε ένα από αυτά τα νοσήματα, επιδημιολογικά, έχει ένα «κορύφωμα» εμφάνισης σε συγκεκριμένες ηλικίες, το φάσμα των οποίων θα ελέγχεται για όλους τους πολίτες που ανήκουν ηλικιακά σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Η διαδικασία αυτή, στο πλαίσιο λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας Αμαρουσίου, θα γίνεται μέσα από συγκεκριμένα αλγοριθμικά πρωτόκολλα παρακολούθησης προς τον τελικό αποκλεισμό ή την τελική ιατρική διάγνωση και επιβεβαίωση της νόσου.

Τα κεντρικά γραφεία των ΚΕΠ Υγείας και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αμαρουσίου θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τη Δευτέρα 12 Μαΐου και ώρα 11:00πμ, στην οδό Κηφισίας 108 στο Μαρούσι.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου