Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

15,5 EKΑΤ.ΕΥΡΩ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ...

Επιπλέον ποσό ύψους 15,5 εκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε να διαθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με δύο προγράμματα που ήδη υλοποιούνται. Η έκτακτη παρέμβαση, που κρίθηκε αναγκαία μετά από σύσκεψη του υπουργού Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με
υπηρεσιακούς παράγοντες, κατόπιν αιτημάτων των επιμελητηρίων, κρίθηκε αναγκαία καθώς η αυξημένη απορροφητικότητα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 είχε ως αποτέλεσμα την εξάντληση των διαθέσιμων κονδυλίων και κατ’ επέκταση την προσωρινή παύση πληρωμών.
Με την παρέμβαση του υπουργείου συνεχίζεται κανονικά η εξυπηρέτηση των δικαιούχων του προγράμματος, η ομαλή ροή των πληρωμών για τους επόμενους μήνες και η απρόσκοπτη συνέχιση των επενδύσεων.

Πρόκειται για τα προγράμματα «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για τη Στήριξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» και «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για τη στήριξη της Επιχειρηματικότητας των Επιχειρήσεων και των Εργαζομένων».

Στο πρώτο διατίθενται 865.000 ευρώ εντός του Ιουνίου και επιπλέον 4,5 εκατ. ευρώ για τους επόμενους τρεις μήνες, ενώ για δεύτερο διατίθενται 4,8 εκατ. ευρώ και 5,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου