Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Ανοιχτή πρόσκληση προς το Ποτάμι, τη ΔΗΜΑΡ, τον Κωνσταντίνο Σημίτη και τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και σε άλλα στελέχη όπως οι Αλ. Παπαδόπουλος, Βάσω Παπανδρέου και Δ. Ρέππας, απευθύνει με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ώστε να καταθέσουν τις
προτάσεις τους και να συμμετάσχουν στο ιδρυτικό συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης.

Κάνει λόγο για «διαρκή και αυτονόητη» πρόσκληση, ενώ αναφερόμενος στην ΔΗΜΑΡ σχολιάζει: «Δεν επιχαίρουμε για τη μετεκλογική δυσκολία της ΔΗΜΑΡ. Ούτε θέσαμε εμείς ποτέ ζητήματα προσώπων σε σχέση με την ηγεσία ή την εκπροσώπηση της ΔΗΜΑΡ. Κάθε μικρόψυχη και στείρα προσέγγιση απορρίπτεται από την κοινή γνώμη».

Μεταξύ άλλων, ο Ευ. Βενιζέλος χαιρετίζει το γεγονός ότι το «Ποτάμι», στο επίπεδο του ευρωκοινοβουλίου, επέλεξε την ένταξη στην ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, λέγοντας ότι στην ομάδα αυτή ανήκει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, άρα και το ΠΑΣΟΚ με την Ελιά, και συνεχίζει λέγοντας ότι «σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της ομάδας, η κάθε εθνική αντιπροσωπεία λειτουργεί με έναν βαθμό συντονισμού και ενότητας. Εμείς είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό και θέλω να ελπίζω ότι αυτό εκ των πραγμάτων θα ανοίξει τον δρόμο κοινών δράσεων και πρακτικών».

Ερωτηθείς για το αν η συσπείρωση του κεντροαριστερού πόλου θα αποτυπωθεί και στην κυβέρνηση συνεργασίας, ο Ευ. Βενιζέλος απαντά: «Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι δεν είναι μια δικομματική κυβέρνηση. Είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ανάγκης και στόχος μας είναι η κινητοποίηση-αξιοποίηση όλων των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου