Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Νίκος Παππάς: Μόνος στόχος η αυτοδυναμία

Αυστηρό και σαφέστατο μήνυμα προς την εσωκομματική μειοψηφία πως μοναδικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία, στέλνει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα
Real news.
«Αν δεν είμαστε αυτοδύναμοι θα οδηγηθούμε σε αναγκαστικές κεντροαριστερές συμμαχίες και οδυνηρές δεξιές στροφές και υποχωρήσεις», προειδοποιεί χαρακτηριστικά, ενώ δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαλόγου με την κυβέρνηση για το θέμα του χρέους αναφέροντας με νόημα : «Οι χαμένοι είναι αδύνατο να διαπραγματευτούν. Δεν είναι ότι δεν μπορούν, είναι ότι δεν θέλουν να διαπραγματευτούν» ενώ ειδικά για το κούρεμα του χρέους διερωτάται: «Πως είναι δυνατόν δύο χρόνια μετά το εγκληματικό PSI να συζητάμε ξανά για κούρεμα; Δεν είχαν γεμίσει τα μίντια από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι οριστικά λύθηκε το θέμα του χρέους; Θα απολογηθούν;».
Παράλληλα σχετικά με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, εμφανίζεται κατηγορηματικός ότι η συζήτηση για τα πρόσωπα «θα γίνει μετά την κάλπη» και ερωτηθείς για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν του προταθεί «Γλέζος, Κωνσταντόπουλος ή Κουβέλης», ο Νίκος Παππάς τονίζει μεταξύ άλλων:«Η θέση μας είναι καθαρή. Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί από Κοινοβούλιο που ανταποκρίνεται στη λαϊκή βούληση. Αυτή είναι στοιχειώδης προϋπόθεση για να μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο του ως εγγυητή και ρυθμιστή του Πολιτεύματος. Συνεπώς η συζήτηση για τα πρόσωπα θα γίνει μετά την κάλπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου