Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

«Κρυφό» ραντεβού Στουρνάρα – Λαγκάρντ στο Παρίσι

«Κρυφό» ραντεβού, με τη δική του ιδιαίτερη σημασία, είχε προχθές, Τρίτη, στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με την επικεφαλής του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.

Τη συνάντηση – την οποία είχε διαψεύσει το μεσημέρι ο κ. Στουρνάρας – επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος
του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις.
Τη συνάντηση – την οποία είχε διαψεύσει το μεσημέρι ο κ. Στουρνάρας – επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις.
Σύμφωνα με τον κ. Ράις, στη συνάντηση συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα Πολ Τόμσεν. Ο Τζέρι Ράις επιβεβαίωσε την πληροφορία, επισημαίνοντας ότι «είναι σύνηθες» για την κ. Λαγκάρντ να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους χωρών.
Οσον αφορά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ανέφερε ότι θα γίνει στις επόμενες μέρες - «πολύ σύντομα», όπως είπε. Παράλληλα, για την αναβολή παρουσίασης της έκθεσης δήλωσε ότι «είναι κάτι που συνηθίζεται» και πρόκειται για «εσωτερικό διαδικαστικό ζήτημα».
Νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αθήνα είχε πει ότι δεν υπήρξε τέτοια συνάντηση, προσθέτοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Λέω πάντα την αλήθεια».
Η συνάντηση, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις πηγές του ΔΝΤ, έγινε υπό πλήρη μυστικότητα, και συμπίπτει με τις αλλεπάλληλες αναβολές δημοσιοποίησης της έκθεσης του Ταμείου για την Ελλάδα, αλλά και με το θρίλερ του... εν αναμονή ανασχηματισμού και της μετακίνησης του κ. Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών.
Αναφερόμενος πάντως στο ταξίδι του στο Παρίσι, ο κ. Στουρνάρας είπε πως είχε συναντήσεις με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα της ελληνικής προεδρίας και διέψευσε ότι υπήρξαν συζητήσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
Ο κ. Στουρνάρας σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό και συγκεκριμένα για το εάν επιθυμεί να παραμείνει στο υπ. Οικονομικών απάντησε: «Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Δεν υπάρχουν επιθυμίες στην πολιτική». Επίσης αναφέρθηκε και στη συνέχιση του κυβερνητικού έργου, λέγοντας: «Τα περισσότερα προαπαιτούμενα μέτρα έχουν κλείσει. Εάν έχουν μείνει ένα ή δύο, αυτά θα ψηφιστούν στα θερινά τμήματα».
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και για την αναβολή της παρουσίασης της έκθεσης του ΔΝΤ, λέγοντας: «Η έκθεση του ΔΝΤ μπορεί να βγει ακόμη και τώρα. Εμείς ως κυβέρνηση, δεν έχουμε πρόβλημα με την έκθεση».
Σε ό,τι αφορά την έκθεση - «μυστήριο» του ΔΝΤ, σήμερα υπήρξε νέα αναβολή της δημοσιοποιησής της και, όπως ανακοίνωσε το Ταμείο, αναμένεται πλέον να δοθεί την επόμενη εβδομάδα.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου