Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Στουρνάρας: Στην ΤτΕ ή Επίτροπος στις Βρυξέλλες

Nέες διαστάσεις στην σεναριολογία για το που θα καταλήξει στο «αύριο» του ανασχηματισμού ο Γιάννης Στουρνάρας δίνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, υπογραμμίζοντας το ενδεχόμενο ο Ελληνας Υπουργός Οικονομικών να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τις Βρυξέλλες.
Από προχθές επικρατούσε ένα μυστήριο ως προς το ταξίδι-αστραπή που έκανε ο Γ. Στουρνάρας στο εξωτερικό, με το υπουργείο
Οικονομικών να δηλώνει ότι ο Ελληνας υπουργός επισκέφτηκε το Παρίσι «για θέματα της ελληνική Προεδρίας».
Συνέβαλε σημαντικά τα προηγούμενα δυο χρόνια στην αποτροπή της επαπειλούμενης χρεοκοπίας
Σήμερα η Handelsblatt σημειώνει πως υπάρχουν δύο «υποψήφιες» θέσεις για τον κ. Στουρνάρα. Η μία είναι αυτή του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας και η άλλη είναι η μετακίνησή του στη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα, ο τίτλος της ανταπόκρισης από την Αθήνα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt είναι : «H Ελλάδα αναζητά νέο υπουργό Οικονομικών».
Εξαιτίας όμως της πολιτικής λιτότητας, είναι εξαιρετικά μη δημοφιλής σε πολλούς Έλληνες
Oπως επισημαίνει, «κεντρικό θέμα του κυβερνητικού ανασχηματισμού, ο οποίος αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, είναι το υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας συνέβαλε σημαντικά τα προηγούμενα δυο χρόνια στην αποτροπή της επαπειλούμενης χρεοκοπίας, να εξυγιάνει τον δημόσιο προϋπολογισμό και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων. Εξαιτίας όμως της πολιτικής λιτότητας, είναι εξαιρετικά μη δημοφιλής σε πολλούς Έλληνες. Αλλά και στον συντηρητικό σοσιαλδημοκρατικό κυβερνητικό συνασπισμό, ο Στουρνάρας, ο οποίος δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, δεν έχει μόνο φίλους. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι αναζητά νέες αρμοδιότητες. Ο Στουρνάρας θα μπορούσε να αναλάβει τώρα το πόστο του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας ή το φθινόπωρο να πάει ως ο Έλληνας Ευρωπαίος Επίτροπος στις Βρυξέλλες».

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου