Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Αιχμές του Δ. Καρύδη για τη φώφη Γεννηματά

Την έντονη αντίδραση του γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη, προκάλεσαν οι δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά που δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένη από το εκλογικό αποτέλεσμα που κατέγραψε η « Ελιά».
«Ήταν μια κοινή προσπάθεια ανθρώπων. Τη μεζούρα δεν μπορεί να την πάρει κανείς» είπε με νόημα ο κ. Καρύδης για να προσθέσει:
«Χρειάζεται προσπάθεια και αντί να κάνουμε διαχωρισμούς και να μπαίνουμε στη μάχη των χαρακωμάτων, πρέπει να δούμε το θετικό μήνυμα, να το ενισχύσουμε και επιτέλους να ανταποκριθούμε και σ' αυτό που θέλει μια πολύ μεγάλη μερίδα του λαού που είναι έξω και από τη θριαμβολογία του success story και έξω από την καταστροφολογία των αντιμνημονιακών».
Σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του Ευ. Βενιζέλου, η εκλογική επίδοση της Ελιάς «ήταν μια κοινή προσπάθεια 42 ανθρώπων που ήταν στην αιχμή του δόρατος και ήταν όλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και πολλών άλλων χιλιάδων που ήθελαν να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ και όλο αυτό το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, το οποίο – το λέμε καθαρά – είναι ακόμη ατελές».
Αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις για τη Κεντροαριστερά, τόνισε:
«Αυτή η πρωτοβουλία του Ποταμιού να συνεργαστεί και να συμπορευτεί με τους δημοκράτες σοσιαλιστές – και το είπε και ο κ. Βενιζέλος χθες – και την έκφραση του ΕΣΚ στο Ευρωκοινοβούλιο είναι μια θετική εξέλιξη που μπορεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας στην Ελλάδα. Θα το δούμε, μέχρι το τέλος. Να μην κάνει καθένας αποκλεισμούς για τον άλλον. Εμείς, το μήνυμα το έχουμε πάρει και γι' αυτό κάνουμε συζητήσεις στο τραπέζι χωρίς ηγεμονισμούς και λογικές αποκλεισμών και αυτό το πάθημα πρέπει να γίνει σε όλους μάθημα. Υπάρχει χρόνος να επανατοποθετηθούν τα πράγματα και να διαμορφωθεί πολιτική ζωή στον τόπο με τη λογική ότι αποκλείουμε τον έναν ή τον άλλον. Το απέδειξαν οι πολίτες αυτό περίτρανα με την ψήφο τους».
Για τις δηλώσεις Σόιμπλε ο κ. Καρύδης είπε:
«Τις θεωρούμε υπερβολικές αυτές τις δηλώσεις, διότι και με τις θυσίες που έχει κάνει ο λαός και όσα έχουμε πετύχει, αλλά και με το πολιτικό τοπίο που έχει δημιουργηθεί μετά τις εκλογές στην Ευρώπη, μπορούμε να το πετύχουμε (τις μεταρρυθμίσεις). Και το είπε καθένας με τον τρόπο του, όλα τα πολιτικά κόμματα, γι' αυτό το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης και ανάκαμψης που πρέπει να υπάρξει από εδώ και πέρα στη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Εκεί πρέπει να βρεθούν συνθέσεις, όπου και αν ανήκει κανένας και να βρούμε έναν κοινό τόπο».
e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου