Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας για την εκλογή νέου προέδρου της Κομισιόν

Στο Βέλγιο μεταβαίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ως επικεφαλής του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπου θα έχει συναντήσεις σήμερα και αύριο με τους συνηποψηφίους του γιά την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής(Κομισιόν). Στο πλαίσιο των επαφών του γιά την ανάδειξη του επικεφαλή της Κοιμισιόν ο κ.Τσίπρας θα συναντηθεί με τους συνυποψηφίους του για τη θέση
του επικεφαλής της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς – επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Γκι Φέρχοφσταντ – επικεφαλής των Φιλελεύθερων και Σκα Κέλλερ – επικεφαλής των Πράσινων. Μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα του κ.Τσίπρα δεν περιλαμβάνεται συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος(ΕΛΚ), Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ο κ.Τσίπρας έχει προτείνει να λάβει πρώτος τη διερευνητική εντολή ο κ.,Γιούνκερ – παρά τις πολιτικές τους διαφορές, καθώς ο κ.Τσίπρας θεωρεί ότι προέχει να γίνει σεβαστή η βούληση των Ευρωπαίων πολιτών, όπως αυτή κατεγράφη στις πρόσφατες ευρωεκλογές, όπου το ΕΛΚ κατάφερε να εκλέξει τους περισσότερους ευρωβουλευτές.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν πρέπει να προτείνει υποψήφιο για την προεδρία της Επιτροπής που δεν συμμετείχε σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Η εμφάνιση οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου θα είχε αποτέλεσμα την υποβάθμιση της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης συνολικά, μετατρέποντάς την σε κοροϊδία», αναφέρεται σε παλιότερη δήλωσε του κ.Τσίπρα σχετικά με το θέμα. Υπενθυμίζεται οτι στο πρόσφατο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την αντίρρησή της προς το πρόσωπο του κ.Γιούνκερ, ενώ αναγνώρισε πως ορισμένοι από τους ευρωπαίους ηγέτες εναντιώνονται στην υποψηφιότητά του. Δημοσιεύματα μάλιστα θέλουν και τον Άγγλο Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να αντιτίθεται στην εκλογή του κ.Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου