Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Απόστολος Πάνας : Για τις κοινωνικές δομές και αξιολόγηση

Σε μια πολύ κρίσιμη εποχή  για  της χώρα μας όπου πλήττονται κυρίως οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι αναγκαία η διασφάλιση της  χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών των Δήμων, δηλαδή των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, των Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. - μεΑ και της αξιολόγησης των Δημοτικών υπαλλήλων.


Το ποσό που ζητά η ΚΕΔΕ για την περίοδο 2014-2015, μετά από σχετική πρόταση - ανάλυση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, ανέρχεται στα 250 εκ. ευρώ, προκειμένου, αφενός, να καλυφθούν οι χιλιάδες επιπλέον αιτήσεις που θα υπάρξουν λόγω της κρίσης που περνά η Χώρα και αφετέρου, για να δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν προτάσεις ένταξης στο Πρόγραμμα και νέες Δομές των Δήμων.

Επισημαίνεται ότι, για την περίοδο 2013-2014, ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος ανήλθε σε 182 εκ. ευρώ και καλύφθηκαν 70.678 θέσεις παιδιών και όλα αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα γιατί τα χρονοδιαγράμματα των απαραίτητων διαδικασιών είναι ασφυκτικά.

Στα πλαίσια των καθηκόντων μας θεωρώ ότι πρέπει να κινούμαστε όλοι στο επίπεδο που μπορούμε σε προσπάθειες με κατεύθυνση της διασφάλισης των συγκεκριμένων  προτάσεων που έχουν άμεση επίδραση στο κοινωνικό ιστό του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου