Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Νέα συνεδρίαση της... κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπό τον Βενιζέλο

Μόνιμος και συχνός είναι πλέον ο συντονισμός των υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, από τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θέλει συγκροτημένη και δυναμική την παρουσία των στελεχών του στο κυβερνητικό σχήμα, γι’ αυτό

και το μεσημέρι της Παρασκευής (μετά τις 14:30) θα έχει σύσκεψη μαζί τους, παρουσία και κορυφαίων κομματικών στελεχών (γραμματέας και μέλη πολιτικού συμβουλίου και άλλοι).
Ο κ. Βενιζέλος έχει ζητήσει έτσι κι αλλιώς να καταστεί σαφής η διακριτή παρουσία των υπουργών του ΠΑΣΟΚ από εκείνη της ΝΔ και γι’ αυτό θέλει να έχει ο ίδιος το γενικό πρόσταγμα. Ωστόσο αντιλαμβάνεται ταυτόχρονα ότι πρέπει να βρει και μία λειτουργική ισορροπία στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου, ώστε να μην προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στη συνεργασία με τους γαλάζιους υπουργούς. Και κυρίως να μην υπάρξουν υπερβολές σε αυτή την τακτική του ΠΑΣΟΚ και δημιουργηθεί η αίσθηση ότι στην ουσία λειτουργούν… δύο κυβερνήσεις στη συσκευασία της μίας.

Εσχάτως μάλιστα οι έντονες διαφοροποιήσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ επί αποφασισμένων πολιτικών προκάλεσαν αντιδράσεις και από στελέχη του Κινήματος, με κυριότερο παράδειγμα την κριτική του Παναγιώτη Ρήγα στον Πάρι Κουκουλόπουλο, επειδή ο τελευταίος ζήτησε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των εταιριών ύδρευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου