Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ρελάνς Τσίπρα στον Σαμαρά: Θα βρούμε τους 120

Ρελάνς στο χαρτί του Αντώνη Σαμαρά ότι διαθέτει τους «180» της Προεδρικής εκλογής έκανε αμέσως ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας και νέα -την τρίτη κατά σειρά- θεματική εκδήλωση. Ως γνωστόν, οι προηγούμενες δύο είχαν αποδειχθεί εργαστήριο συνεννόησης με κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης και ανεξάρτητους βουλευτές.

Στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως έχουν καταφέρει μια σειρά από μικρές νίκες και θα συνεχίσουν την τακτική που τους ...βγαίνει
Την ερχόμενη Τρίτη λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει δημόσια εκδήλωση–διαβούλευση, με αντικείμενο το σχέδιο νόμου για την ιδιωτική πολεοδόμηση, τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και τα δάση, με προσκλεκλημένους πολιτικές δυνάμεις-κόμματα και κοινωνικούς φορείς. Ως εκ τούτου, παράλληλα με τη σύμπτωση απόψεων στο θέμα, θα επιχειρηθεί να σταλεί το μήνυμα, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει κυρίαρχο στις πολιτικές πρωτοβουλίες.

Θα έλθουν πιο κοντά

Στον ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου πιστεύουν ότι έχουν καταφέρει μια σειρά μικρές νίκες (απόσυρση νομοσχεδίων, απάλειψη προκλητικών διατάξεων κ.ά.) και άρα θα συνεχίσουν στην ίδια τακτική που θεωρούν ότι τους ...βγαίνει. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο διαπιστώνεται εξάλλου σύμπτωση απόψεων με τη ΔΗΜΑΡ -άρα, τα δύο κόμματα θα έλθουν ακόμη πιο κοντά...- με την Αγίου Κωνσταντίνου να καταθέτει ειδικότερα την άποψη, «το νομοσχέδιο για τα δάση που προωθείται περιλαμβάνει αντισυνταγματικές διατάξεις, είναι αποσπασματικό και δεν προάγει, σε καμιά περίπτωση, την περιβαλλοντική αναβάθμιση».
Ταυτόχρονα από την Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι υπάρχει μια διάχυση... συνεννόησης και σε τοπικό επίπεδο: στο Βόλο, για παράδειγμα, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Κοινωνική Συμφωνία συγκροτούν από κοινού συντονιστικό για την προστασία του αιγιαλού.
Παράλληλα με τις δικές του... γέφυρες, ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει όμως στη ρήξη μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αλλά και τις διαφοροποιήσεις εντός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας (με πιο ηχηρή, αυτήν της βουλευτού Διονυσίας Αυγερινοπούλου). Με αφορμή λοιπόν τα τελευταία κρούσματα (αιγιαλοί και αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων) το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει ότι η σύγκρουση των δύο κυβερνητικών εταίρων είναι «σε προϊούσα φάση, αν και για την ώρα ελεγχόμενη», όπως σημείωνε μιλώντας στο ΤheTOC.gr. υψηλόβαθμο στέλεχος της Κουμουνδούρου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει γέφυρες και ποντάρει σε ρήξη ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

«Ψαρεύει» ο Γλέζος

Την ίδια στιγμή μάλιστα ο Μανώλης Γλέζος -που διαπιστωμένα έχει... περάσματα σε όλα τα κόμματα και πολιτικούς χώρους- έστελνε (μέσω του Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM) σήμα συνεννόησης στις δυνάμεις της αριστεράς, αλλά όχι μόνον: από το προσκλητήριο Γλέζου δεν εξαιρέθηκαν δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, αν και «με το επίσημο ΠΑΣΟΚ αποκλείεται». Δυνητικά πάντως άφησε ανοιχτή τη συνεννόηση με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, παρά μόνο στην περίπτωση που αλλάξουν απόψεις, γίνουν... ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή.
Και ταυτόχρονα με όλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας, την επομένη της παρέμβασης Παπούλια για τα πολλαπλά χτυπήματα εις βάρος της Δημοκρατίας, έστειλε το δικό του μήνυμα –διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει τα πάντα για να απαλλάξουμε το σώμα και την ψυχή της δημοκρατίας από τη βαναυσότητα των μνημονίων».

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου