Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

«Πόλεμος» των πασοκογενών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Το παλαιό πρόβλημα των διαφορετικών ομάδων, τάσεων, συνιστωσών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, -η επίλυση του οποίου ούτως ή άλλως παραπέμφθηκε στο μέλλον...- επανήλθε αιφνιδίως στο προσκήνιο, από ένα παραπολιτικό και μια δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη.
Το παραπολιτικό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα
«Ελευθεροτυπία» και αφορούσε την εκλογή 15μελούς συντονιστικού οργάνου της Σοσιαλιστικής Τάσης, παρά, όπως σημειώνει η εφημερίδα, τις αντιδράσεις των Αλέξη Μητρόπουλου, Κώστα Χρυσόγονου και του Αντώνη Κοτσακά.
Υπενθυμίζεται ότι ως τώρα της συγκεκριμένη τάση ηγούνται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής, επίσης οι βουλευτές Δημήτρης Τσουκαλάς και Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Πάντως και οι μεν και οι δε δηλώνουν κομματικά νομιμόφρονες.
Και οι μεν και οι δε δηλώνουν κομματικά νομιμόφρονες
Το παραπολιτικό φαίνεται πως δεν άρεσε στον Γιάννη Μιχελογιαννάκη -τα εν οίκω μη εν δήμω- ο οποίος με δήλωσή του δημοσιοποιεί την αποχώρησή του από τη Σοσιαλιστική Τάση. Και αφού προηγουμένως υποστηρίζει, «η λειτουργία και η συστέγαση διαφορετικών τάσεων μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο όφελος παρέχουν, μιας και εμπλουτίζουν τον διάλογο και δίνουν μαθήματα δημοκρατικής διαδικασίας, με τον σεβασμό στην διαφορετική άποψη».
Η ουσία της διαφωνίας φαίνεται πως έγκειται στο αν η Σοσιαλιστική Τάση θα ενισχυθεί περαιτέρω μέσα στο κόμμα ή αν αντιθέτως πρέπει να διαλυθεί μέσα στην προεδρική πλειοψηφία, άποψη που πρεσβεύει ο Αλέξης Μητρόπουλος.
Σε κάθε περίπτωση, ο Γ. Μιχελογιαννάκης έχει γίνει τελευταία κόκκινο πανί για κάποιους από τους συντρόφους του εντός της προεδρικής πλειοψηφίας (και από τις πιο αριστερές -κινηματικές ομάδες ειδικότερα), ιδίως για τις θέσεις που αναπτύσσει στα εθνικά, για παράδειγμα, θέματα.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου