Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Σαμαράς: Εφικτός ο στόχος των 180 βουλευτών

Την πεποίθησή του ότι εκλογές δεν θα γίνουν αφού ο στόχος των 180 βουλευτών είναι εφικτός εκμυστηρεύτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς -σύμφωνα με πληροφορίες- σε «πηγαδάκι» με βουλευτές της ΝΔ.
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο περιθώριο εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της
Δημοκρατίας, τραβούσε διαχωριστικές γραμμές με τα στελέχη του κόμματος που κλείνουν το μάτι σε κυβερνήσεις συνασπισμού στις οποίες χωρούν όλοι (βλ. Δημήτρης Αβραμόπουλος).
Ο πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία του με δημοσιογράφους εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι η ΝΔ θα πρέπει να προχωρήσει σε συνέδριο «πανστρατιάς» με στόχο  την ενίσχυση των τάξεων της.
«Το δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο τελειώνει. Γι αυτό πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε συνέδριο πανστρατιάς» ήταν η ακριβής του διατύπωση που παραπέμπει ευθέως στην επανασυσπείρωση όλης της κεντροδεξιάς με σκοπό την επανάκαμψή της και δημοσκοπικά. «Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα του 40%» δήλωσε με νόημα ο ίδιος και άφησε να εννοηθεί ότι η ενίσχυση της ΝΔ θα ευνοούσε και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς θα μπορούσε έτσι να προσελκύσει πολλούς από τους ανεξάρτητους βουλευτές που έχουν δεσμούς αίματος με την «γαλάζια» παράταξη.
Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε πάντως ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επανέλαβε μάλιστα την πρότασή του για αποσύνδεση της εκλογής του πρώτου πολίτη της χώρας με τις εθνικές εκλογές.
Τέλος σημείωσε ότι το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας προκαλεί ανασφάλεια, διότι υπάρχει η αίσθηση ότι κινούμαστε σε παρατεταμένη εκλογική περίοδο.   

THETOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου