Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Σαμαράς και Βενιζέλος «αξιολογούν» τη συγκυβέρνηση

Με δεδομένο ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ θα συμβάλλουν να υπερψηφιστούν τα προαπαιτούμενα για την δόση του 1 δισ. ευρώ, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συναντώνται σήμερα το πρωί υπό την σκιά της ενδοκυβερνητικής κόντρας της Χαριλάου Τρικούπη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αφορμή την αξιολόγηση στο δημόσιο.
Το πρόβλημα για τη Χαριλάου Τρικούπη λέγεται Κυριάκος
Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι βαθύτατα ενοχλημένος με τις αναφορές του
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά και την χτεσινοβραδινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το ΠΑΣΟΚ έχει συμφωνήσει για το θεσμικό πλαίσιο που θα τεθεί στην βουλή.
Το πρόβλημα όμως για την Χαριλάου Τρικούπη λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι βαθύτατα ενοχλημένος με τις αναφορές του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με την διαπραγματευτική ικανότητα του κ. Βενιζέλου και την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ μετά την διακοπή των διαπραγματεύσεων το 2011.

Υπάρχει θέμα και με τον Άδωνι

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος προτίθεται να θέσει όχι μόνο το θέμα Μητσοτάκη στον Πρωθυπουργό αλλά και τη συμπεριφορά του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλά για τις ιστορικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας.
Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να μην κατατεθεί στην βουλή κάποιο άρθρο πέραν των συμφωνηθέντων μετά από …υπόγειες πιέσεις της τρόικας γιατί θα καταψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ.

Αγκάθι η αξιολόγηση στο δημόσιο

Σε κάθε περίπτωση οι δύο άντρες θα επιδιώξουν να βρουν μία λύση για το θέμα της αξιολόγησης στο δημόσιο με την πιθανή εφαρμογή της ποσόστωσης του 15% σε μεγαλύτερες διοικητικές μονάδες από τις γενικές διευθύνσεις προκειμένου να μην βαθμολογηθούν αδίκως με βαθμό από 1-6 μία σειρά προσοντούχων εργαζομένων.
Πάντως τα πράγματα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι ρόδινα για την κυβέρνηση αφού από την μία πλευρά οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την αποχή, η ενδοκυβερνητική κόντρα έχει αποδυναμώσει την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο τομέα και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ πριμοδοτεί τις συγκεκριμένες δράσεις των εργαζομένων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δείχνει διατεθειμένος να υποχωρήσει στο θέμα της ποσόστωσης και το ΠΑΣΟΚ είναι στα …κάγκελα με τα υπονοούμενα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το συντονιστικό του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάσει το μεσημέρι προκειμένου να υπάρξει μία πρόταση διεξόδου για το θέμα της αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου