Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Κεντροαριστερά: Στο επίκεντρο τα ονόματα Καμίνη και Μπουτάρη

Τα ονόματα του Γιώργου Καμίνη και του Γιάννη Μπουτάρη κυριαρχούν στις συζητήσεις των στελεχών της Κεντροαριστεράς για να τεθούν επικεφαλής του χώρου σε ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών.
Πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι αλλά και υπουργικά στελέχη της κυβέρνησης που προέρχονται από το «πράσινο» στρατόπεδο φλερτάρουν με τους δύο δημάρχους καθώς ακόμα και
στο ΠΑΣΟΚ καταλήγουν ότι το εγχείρημα διεύρυνσης της ΕΛΙΑΣ δεν μπορεί να προχωρήσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ποιοι θέλουν Καμίνη

Οι δύο δήμαρχοι επανεξελέγησαν με την υποστήριξη όλων των δυνάμεων που αποτελούν την Κεντροαριστερά – από το φιλελεύθερο κέντρο της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά μέχρι την ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους και το ΠΑΣΟΚ- και νομιμοποιούνται να έχουν τον τίτλο των εκφραστών του χώρου στην πρωτεύουσα και στην Θεσσαλονίκη.
Το όνομα του Γιώργου Καμίνη έπεσε στο τραπέζι για να ηγηθεί πολιτικού σχηματισμού της Κεντροαριστεράς από τους 58 που ξαναμπήκαν στο παιχνίδι της ανασυγκρότησης του ΄χωρου. Αντίστοιχα θετικοί ήταν στο όνομα του δημάρχου Αθηναίων και η ομάδα των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ αφού σύμφωνα με πληροφορίες στο πρώτο δείπνο που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της Εύης Χριστοφιλοπούλου, οι κ.κ. Πρωτόπαπας, Μανιάτης, Δρέττα και Οδυσσέας Κωνσνταντινόπουλος συζήτησαν σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνουν τον Γ. Καμίνη για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης αλλά τελικά έκαναν πίσω συμφωνώντας να διεκδικήσουν ηγετικό ρόλο στο νέο σχήμα για τον δημοσιογράφο Π. Καψή ο οποίος κατέγραψε μία σημαντική παρουσία στις ευρωεκλογές
Αντίστοιχα το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη κάλεσε τους δύο δημάρχους στο συνέδριο του κόμματος όπου έτυχαν θερμής υποδοχής τόσο ο Γιώργος Καμίνης όσο και ο Γιάννης Μπουτάρης που απέστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Οι σκέψεις για Μπουτάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου, Γ. Φλωρίδης και Αλέκος Παπαδόπουλος έχουν συζητήσει σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από 10 ημέρες το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πολιτική κίνηση με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουτάρη και έχουν μεταφέρει στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης τις σκέψεις τους. Μεταξύ των πρώην υπουργών και του Ποταμιού υπάρχει ένας έντονος ανταγωνισμός για το πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη αφού σύμφωνα με πληροφορίες στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη γίνονται έντονες συζητήσεις με στόχο να τεθεί επικεφαλής του Ποταμιού ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενόψει βουλευτικών εκλογών χωρίς βέβαια να αμφιβσητείται η πρωτοκαθεδρία του Σταύρου Θεοδωράκη.
Στο Ποτάμι εκτιμούν ότι μία τέτοια κίνηση θα διευρύνει το κοινό του κόμματος και θα αποδείξει ότι ο επικεφαλής του και τα στελέχη του δεν στοχεύουν αποκλειστικά σε θέσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αντίστοιχα και στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν φωνές που θα ήθελαν έναν από τους δύο δημάρχους να τεθούν επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, όπως στελέχη που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου