Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Πυρετός στη ΝΔ για τη διεύρυνση και τους «180»


Ο πρώτος στόχος αυτής της πολιτικής είναι ο Γ. Καρατζαφέρης και ο ΛΑΟΣ. Ωστόσο, ο ίδιος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει στη ΝΔ, αλλά να συμπράξει για μια αλλαγή πολιτικής. Ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος διατηρεί σταθερά καλές σχέσεις με την κομματική βάση της ΝΔ, δήλωσε πρόσφατα ότι δεν έχει κάνει καμία συζήτηση με τον πρωθυπουργό και ότι για τον ίδιο
το μείζον είναι να μην αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο κ. Τσίπρας, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα.
Χθες, στη λίστα των στελεχών που απευθύνουν πρόσκληση προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ εντάχθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του (ρ/ς Βήμα) τόνισε ότι «προφανώς ο κ. Καρατζαφέρης ανήκει στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».
Απόλυτα αρνητικός ήταν ωστόσο για το κ. Καμμένο, για τον οποίο θέμα επιστροφής στη ΝΔ είχε θέσει -εμμέσως πλην σαφώς- ο Αδ. Γεωργιάδης. Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «άκρο» τον κ. Καμμένο και επισήμανε ότι τα άκρα δεν έχουν σχέση με τη συστράτευση στην Κεντροδεξιά...
Ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του Γ. Καρατζαφέρη, όχι όμως του Π. Καμμένου
Ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του Γ. Καρατζαφέρη, όχι όμως του Π. Καμμένου
Σε κάθε περίπτωση πάντως, το σκηνικό σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση της ΝΔ θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οπότε και αναμένεται να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και να σχηματοποιηθεί το όλο εγχείρημα. Η συζήτηση αυτή πάντως δεν είναι άσχετη με την προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει στο παρασκήνιο για την εξεύρεση της πλειοψηφίας των 180 που θα οδηγήσει στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εξακολουθούν να εκφράζουν την αισιοδοξία τους, εκτιμώντας ότι η πλειονότητα των βουλευτών δεν θα ρισκάρει τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών και θα ψηφίσει υπέρ της πολιτικής σταθερότητας, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την οριστική έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή εποχή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως ξεκαθάρισε ήδη τη στάση του και κορυφαία στελέχη του κόμματος ανακοίνωσαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται καν να προτείνει ?σε αυτήν τη φάση? πρόσωπο για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Π. Σκουρλέτης σε δηλώσεις του χθες, αφού έκανε λόγο για «αναντιστοιχία των πραγματικών πολιτικών συσχετισμών, όπως επιβεβαιώθηκαν και από τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης, σε σχέση με τους συσχετισμούς εντός της σημερινής Βουλής», προσέθεσε: «Δεν αναγνωρίζουμε το πολιτικό δικαίωμα στην παρούσα Βουλή να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με βάση αυτήν τη λογική, δεν μπαίνουμε στα χαρακτηριστικά του προσώπου και θέλουμε να απεμπλέξουμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από προσπάθειες που γίνονται για να μεταφράσουν μια ενδεχόμενη εκλογή από αυτήν τη Βουλή ως ένα ''πράσινο φως'' για τη συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής». «Λέμε ότι αυτό είναι ένα έργο μιας νέας, αναβαθμισμένης από τη λαϊκή βούληση Βουλής», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιάννης Σαραντάκος
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου