Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Μυστικές συναντήσεις για το Ελληνικό χρέος

Υπό καθεστώς πλήρους εχεμύθειας έχουν ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, οι συνομιλίες μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.
Μετά τη συνάντηση στο Παρίσι θα υπάρξει κι άλλη, ειδική αυτή τη φορά, συνάντηση με αποκλειστικό θέμα το Ελληνικό χρέος.
Μάλιστα σύμφωνα με τον συντάκτη της εφημερίδας μετά τη
συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής πλευράς, θα υπάρξει και άλλη «ειδική» αυτή τη φορά συνάντηση με αποκλειστικό θέμα το χρέος της χώρας.
Στόχος της ελληνικής Κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι συζητήσεις για το χρέος και παράλληλα να διευθετηθούν και οι «740 ενέργειες» που η πλευρά των δανειστών θεωρεί ακόμη ανοιχτές και η Αθήνα πιστεύει ότι με την επίδειξη καλής θέλησης και από τις δύο πλευρές μπορεί να ξεπεραστούν.
«Σύμμαχό» της σε αυτήν την προσπάθεια η ελληνική Κυβέρνηση έχει το ΔΝΤ η επικεφαλής του οποίου Κριστίν Λαγκάρντ έχει δηλώσει ότι τον Σεπτέμβριο «πρέπει να γίνει το πρώτο βήμα με βάση την αξιολόγηση του ελληνικού χρέους», ενώ έχει εκφράσει πολλάκις τη θέση ότι η ελάφρυνση το χρέους είναι απαραίτητη και μάλιστα το κούρεμα πρέπει να περιλαμβάνει και το χρέος που κατέχουν κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες.

Πανέτοιμο το ΔΝΤ, «σέρνονται» οι Ευρωπαίοι

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ΔΝΤ είναι πανέτοιμο για να ξεκινήσει η συγκεκριμένη συζήτηση σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους οι οποίοι «σέρνουν τα πόδια τους» αν και δεν έδειξαν διάθεση να μεταθέσουν ξανά το θέμα.
Το ΔΝΤ είναι πανέτοιμο για να ξεκινήσει η  συζήτηση σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους οι οποίοι «σέρνουν τα πόδια τους»
Επί του παρόντος η Κριστίν Λαγκάρντ έχει δηλώσει ότι προέχει η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους με βάση το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ χαρακτηρίζει το 4% που προβλέπεται στο πρόγραμμα και μάλιστα σε αυξανόμενη βάση για μεγάλο χρονικό διάστημα «πολύ φιλόδοξο» στόχο.
Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά επιθυμεί αφενός μέχρι τη «σύναξη των Παρισίων» να έχει τελειώσει με τα προαπαιτούμενα, ώστε να προσέλθει «καθαρή» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφετέρου να τερματιστούν οι επισκέψεις των επικεφαλής της τριμερούς στην Αθήνα ή στην χειρότερη περίπτωση να επισπευσθεί το χρονικό διάστημα παραμονής τους στην Ελλάδα.
Υπ αυτήν την έννοια η «σύναξη των Παρισίων» που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της 3ης Σεπτεμβρίου στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Avenue d'Iena 64-66 στη Γαλλική πρωτεύουσα, αποκτούν ξεχωριστή σημασία.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου