Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Εμπάργκο στα τρόφιμα-απειλεί για τις πτήσεις η Μόσχα

Σκληραίνει στην στάση της η Μόσχα κουνώντας το χαρτί των αντιμέτρων στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για την κρίση στην Ουκρανία με ανυπολόγιστες συνέπειες στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Μια ημέρα μετά το διάταγμα Πούτιν για απαγόρευση ή τον περιορισμό για έναν χρόνο» των εισαγωγών αγροδιατροφικών
προϊόντων που προέρχονται από τις χώρες οι οποίες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία η Μόσχα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το εμπάργκο διευρύνεται σε όλα τα είδη διατροφής.
Οπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ από σήμερα 7 Αυγούστου και για έναν χρόνο παγώνουν οι εισαγωγές οπωροκηπευτικών προϊόντων, κρέατος, ψαριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία.
«Δεν υπάρχει τίποτα ευχάριστο στις κυρώσεις. Δεν ήταν εύκολη απόφαση για εμάς, όμως έπρεπε να τη λάβουμε» δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Εξετάζει απαγόρευση και στις πτήσεις 


Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας ανέφερε επίσης ότι η Μόσχα εξετάζει να επιβάλει απαγόρευση των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών προς την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με ενδιάμεσο σταθμό τη Ρωσία. Η τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί έχουν όμως απαγορευτεί οι πτήσεις τράνζιτ για τις ουκρανικές αεροπορικές εταιρείες.

Ανησυχία επικρατεί στην Ε.Ε. και για το φυσικό αέριο ενόψει του χειμώνα. 

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου